Σταθερή πρωτιά Πανεπιστημίου Κρήτης

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης παραμένει στην πρώτη θέση ανάμεσα στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και καταλαμβάνει την 120ή θέση παγκοσμίως στο δείκτη της απήχησης της έρευνας.
Συγκεκριμένα στις 2 Σεπτεμβρίου 2020 ο διεθνής οργανισμός κατάταξης Πανεπιστημίων Times Higher Education (THE) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα κατάταξης σύμφωνα με τα οποία το  Πανεπιστήμιο Κρήτης καταλαμβάνει και πάλι την πρώτη θέση ανάμεσα στα 10 Ελληνικά Πανεπιστήμια που συμμετέχουν και  συγχρόνως διατηρεί την 351η-400η θέση παγκοσμίως. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διατήρηση της θέσης του Πανεπιστημίου Κρήτης στη διεθνή κατάταξη είναι σημαντική καθώς φέτος συμμετείχαν 1.527 Πανεπιστήμια έναντι 1.396 πέρυσι.
Σε ότι αφορά την αποτίμηση της έρευνας, το Πανεπιστήμιο Κρήτης βρέθηκε φέτος στην 120ή θέση παγκοσμίως με βάση τον δείκτη των αναφορών στο δημοσιευμένο έργο του επιστημονικού του δυναμικού, γεγονός που αποτυπώνει το υψηλής ποιότητας και διεθνούς απήχησης ερευνητικό έργο του Πανεπιστημίου, παρά την αύξηση των συμμετεχόντων πανεπιστημίων από την Ν.Α. Ασία και κυρίως την Κίνα.
Σημειώνεται ότι ο THE, από τους πιο έγκυρους διεθνείς οργανισμούς κατάταξης, δραστηριοποιείται εδώ και 17 χρόνια επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα σημαντικότερα ερευνητικά Πανεπιστήμια από τα περισσότερα από 20.000 Πανεπιστήμια που λειτουργούν διεθνώς.  Ο THE χρησιμοποιεί 13 δείκτες για την ποσοτικοποίηση της επίδοσης ενός Πανεπιστημίου στην έρευνα, τη διδασκαλία, τη μεταφορά τεχνογνωσίας και τη διεθνή του απήχηση.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω