Ροή Ειδήσεων

Συμπόσιο Επικούρειας Φιλοσοφίας

[χρόνος ανάγνωσης 44 δευτερόλεπτα]

Το «14ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Επικούρειας Φιλοσοφίας» διοργανώνουν ο Δήμος Παλλήνης και οι Φίλοι Επικούρειας Φιλοσοφίας «Κήπος Αθηνών» και «Κήπος Θεσσαλονίκης» στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα, το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Φεβρουαρίου 2024, με ελεύθερη είσοδο.
          Πρόκειται για ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός στη χώρα μας και διεθνώς. Στην Ελλάδα έχει αναδειχθεί ως το μεγαλύτερο πανελλήνιο φιλοσοφικό συνέδριο, καθώς από το 2011 το παρακολουθούν 300 έως και 500 σύνεδροι ανά έτος, ενώ την διαδικτυακή διεξαγωγή του την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού παρακολούθησαν περισσότερα από 3000 άτομα. Επιπλέον, έχει αναδειχθεί ως το μοναδικό παγκοσμίως ετήσιο φιλοσοφικό συνέδριο που είναι αφιερωμένο στη διαχρονική σημασία της ανθρωπιστικής και διαφωτιστικής Επικούρειας διδασκαλίας και για τον λόγο αυτό το χαιρετίζουν διεθνείς θαυμαστές της από την Ευρώπη, την Αμερική και την Αυστραλία.
          Σκοπός του Πανελληνίου Συμποσίου Επικούρειας Φιλοσοφίας είναι να δοθεί η ευκαιρία στην ελληνική κοινωνία να έρθει σε επαφή με τον επιστημονικό ανθρωπισμό της φιλοσοφίας του Επίκουρου, που προσφέρει μια διαχρονική πνευματική θωράκιση απέναντι στα πανανθρώπινα ψυχολογικά, κοινωνικά και πολιτισμικά αδιέξοδα, με τον απλούστερο αλλά και αρτιότερο τρόπο προσέγγισης μιας ευδαιμονικής ζωής, με φρόνηση, αρετή, φιλία και αλληλεγγύη, ακόμη και σε δύσκολους καιρούς.
Ελεύθερη διαδικτυακή μετάδοση. Πληροφορίες: epicuros.gr
https://projector-web.gr/congress-group/gr/14o-epikoyreias-filosofias

Αναλυτικά το Πρόγραμμα του 14ου Πανελληνίου Συμπόσιου Επικούρειας Φιλοσοφίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω