Συνέδριο κυβερνοασφάλειας

Συνέδριο κυβερνοασφάλειας διοργανώθηκε από την Σλοβενική Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021, στο Μπλεντ.
Σκοπός του συνεδρίου ήταν η ανταλλαγή καλών πρακτικών και εμπειριών μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ και άλλων σχετικά με την ενίσχυση της ανθεκτικότητας στον κυβερνοχώρο των κρίσιμων υποδομών στην Ψηφιακή Ενιαία Αγορά σε περίπτωση κυβερνοεπιθέσεων. Οι συμμετέχοντες επικεντρώθηκαν στη διαχείριση κρίσεων στον κυβερνοχώρο στην ΕΕ, στην διπλωματία και στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο στα Δυτικά Βαλκάνια.
Στο συνέδριο συμμετείχαν διευθυντές, πρέσβεις και σύμβουλοι κυβερνοασφάλειας από κράτη μέλη της ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια, συμπεριλαμβανομένου του Juhan Lepassaar, του εκτελεστικού διευθυντή του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κυβερνοασφάλεια (ENISA) και της Lorena Boix, διευθύντρια για την ψηφιακή κοινωνία, την εμπιστοσύνη και την κυβερνοασφάλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε έξι πάνελ που διοργανώθηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου. Επίσης συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι εταιρειών και ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας, καθώς και δημόσιοι υπάλληλοι.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι τόνισαν τη σημασία της πρόσθετης χρηματοδότησης για την καταπολέμηση των απειλών στον κυβερνοχώρο, την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών και την ανάγκη δημιουργίας περιφερειακών κέντρων αντίδρασης στον κυβερνοχώρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω