Ροή Ειδήσεων

Συναυλία Χρήστου Λεοντή

Συναυλία του Χρήστου Λεοντή «Καντάτα Ελευθερίας» διοργανώνεται στο Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης στα Ενετικά Τείχη Ηρακλείου, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 21:00. Η είσοδος είναι δωρεάν με δελτία που διατίθενται από το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο στην Πλατεία Ελευθερίας, από την είσοδο της οδού Δικαιοσύνης, από Τετάρτη 8 έως Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου και ώρες 8.30 έως 15.00.
Η Καντάτα Ελευθερίας είναι το μοναδικό σύγχρονο λαϊκό μουσικό έργο που αναφέρεται στην περίοδο της Επανάστασης του 1821 και είναι γραμμένο σε μελοποιημένα ποιήματα από τον Χρήστο Λεοντή καθώς και κείμενα των Ρήγα, Σολωμού, Μακρυγιάννη.
Γράφτηκε το 1970 και ηχογραφήθηκε με τη φωνή του ίδιου του συνθέτη, με την Άννα Συνοδινού να διαβάζει και κυκλοφόρησε με δυσκολία σε μικρό δίσκο βινυλίου. Αργότερα ο «Θούριος του Ρήγα» κυκλοφόρησε με τη φωνή του Νίκου Ξυλούρη.
Τραγουδούν: Γιάννης Κότσιρας, Κώστας Τριανταφυλλίδης και Ιωάννα Φόρτη.
Αφηγητές: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος και Ουρανία Μπασλή.
Συμμετέχει η Μικτή Χορωδία Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.
Η μουσική εκδήλωση πραγματοποιείται από την Περιφέρεια Κρήτη, και σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του «Φεστιβάλ Κρήτης».
Θα εφαρμοστούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Συνίσταται η έγκαιρη προσέλευση στις εκδηλώσεις για την αποφυγή καθυστερήσεων καθώς και συνωστισμού. (1 έως 1,5 ώρα πριν την έναρξη τους).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω