Ροή Ειδήσεων

Νέος επικεφαλής οικονομολόγος ΔΝΤ

Η Kristalina Georgieva, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), ανακοίνωσε  το διορισμό του Πιερ-Ολιβιέ Γκουρίνχα ως Οικονομικό Σύμβουλο του ΔΝΤ και επικεφαλής του τμήματος έρευνας, από τις 24 Ιανουαρίου 2022.
Ο κ. Γκουρίνχα έχει ακαδημαϊκή καριέρα καθώς ήταν επίκουρος καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον από το 1998 έως το 2003 και πριν από αυτό, ήταν επίκουρος καθηγητής οικονομικών στο Graduate School of Business του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ.
Σήμερα είναι Διευθυντής Σχολής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ του Κέντρου Διεθνών Επιχειρήσεων και Πολιτικής Clausen.
Είναι επίσης Διευθυντής Προγράμματος Διεθνών Χρηματοοικονομικών και Μακροοικονομικών στο Εθνικό Γραφείο Οικονομικών Ερευνών (NBER). Από το 2012 έως το 2013 ήταν μέλος του Γαλλικού Συμβουλίου Οικονομικών Συμβούλων του Πρωθυπουργού. Το 2008 του απονεμήθηκε το Prix du Meilleur Jeune Économiste για τον καλύτερο Γάλλο οικονομολόγο κάτω των 40 ετών και πριν από αυτό το 2007 κέρδισε το βραβείο Germán Bernácer για τον καλύτερο Ευρωπαίο Οικονομολόγο κάτω των 40 ετών που εργάζεται στη μακροοικονομία και τα οικονομικά.
Από το 2009 έως το 2016, ο κ. Γκουρίνχας ήταν Επισκέπτης Μελετητής του ΔΝΤ και Αρχισυντάκτης του IMF Economic Review, του κορυφαίου ερευνητικού περιοδικού του Ταμείου. Ιδιαίτερα με την ανάλυση αιχμής βοήθησε στην αύξηση της εμβέλειας και της επιρροής της Επιθεώρησης μεταξύ της ευρύτερης κοινότητας των οικονομικών και των υπευθύνων χάραξης πολιτικής. Έχει υπηρετήσει ως συνεκδότης του περιοδικού American Economic Review και επίσης στις συντακτικές επιτροπές άλλων κορυφαίων οικονομικών εκδόσεων, συμπεριλαμβανομένου του Journal of International Economics.
Ο κ. Gourinchas, Γάλλος υπήκοος, έλαβε πτυχίο Φυσικής από την École Polytechnique, μεταπτυχιακό στα Οικονομικά από την École des Hautes Études en Sciences Sociales και μεταπτυχιακό στη Μηχανική από την École Nationale des Ponts et Chaussées. Έλαβε το διδακτορικό του το 1996 από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω