Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης»

Ο Όμιλος Metaxa Hospitality ονοματοδότησε «Μίκης Θεοδωράκης» το Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου Creta Maris, ως πολιτισμικό πρόσημο, άρρηκτα δεμένο με την τεράστια πνευματική κληρονομιά της Κρήτης.
Στην εκδήλωση ονοματοδοσίας παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της εκκλησίας, βουλευτές και εκπρόσωποι κομμάτων, Δήμαρχοι, αυτοδιοικητικοί, φορείς, πλήθος κόσμου και φυσικά η οικογένεια Μεταξά με τον CEO της κ. Ανδρέα Μεταξά και τα στελέχη του Metaxa Hospitality Group, συντόνισε η Δημοσιογράφος κ. Αντιγόνη Ανδρεάκη. Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Ηλ. Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Κώτσογλου, που χαιρέτησε την εκδήλωση και συμμετείχε στην αποκάλυψη του ονόματος μαζί με τον κ. Α. Μεταξά και τον Δήμαρχο Χερσονήσου κ. Ι. Σέγκο και η Εντεταλμένη Σύμβουλος για θέματα Τουρισμού και Ισότητας κ. Γεωργία Μηλάκη. Αμφότεροι, βράβευσαν τον κ. Α. Μεταξά, τον ομότιμο καθηγητή κ. Γ. Κουγιουμουτζάκη και την κ. Α. Ανδρεάκη παραδίδοντας τους ένα αντίγραφο από την τελευταία έκδοση της Περιφέρειας Κρήτης «Handmade Crete» στην παράλληλη – κοινή προσπάθεια της για βιώσιμο, αειφόρο τουρισμό.
          Ο κ. Κυριάκος Κώτσογλου δήλωσε: «Ο Μ. Θεοδωράκης έχει περάσει στην αιωνιότητα, όπως ο Κορνάρος, ο Θεοτοκόπουλος, ο Καζαντζάκης και τόσοι άλλοι Κρητικοί, μέσα από το έργο του! Σήμερα, μέσα από αυτή τη σεμνή τελετή, ανέλαβε και ένα άλλο ρόλο, να διαφυλάξει την αειφορία, την βιωσιμότητα της Κρήτης, που τόσο αγάπησε και δόξασε, με το έργο του!»
          Η κυρία Γεωργία Μηλάκη ανέφερε: «Ο οικουμενικός Έλληνας Μίκης Θεοδωράκης κατόρθωσε να σφραγίσει την ιστορία της Ελλάδας στον 20ό αιώνα και να μεταλαμπαδεύσει την πολιτιστική μας κληρονομιά στα πέρατα της γης. Η Metaxas Hospitality Group αναδεικνύει την αναπτυξιακή διάσταση του πολιτισμού που αποτελεί εχέγγυο για την αειφορία του τουρισμού της Κρήτης τα επόμενα χρόνια.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω