Ταυτότητα ορόσημο Ομίλου Μεταξά

Παρουσίαση της νέας ταυτότητας του Metaxa Hospitality Group πραγματοποίησε την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα η οικογένεια Μεταξά. Στην εκδήλωση η κα Θεανώ Μεταξά με μαντινάδα για τον αποθανόντα συζυγό της Νίκο Μεταξά ιδρυτή του Ομίλου Μεταξά είπε «Επειδή στην ΚΡΗΤΗ, «με μαντινάδες τραγουδούν με μαντινάδες κλαίνε», επιτρέψετε μου να αναφερθώ στον Νίκο Μεταξά που μας λείπει τώρα και 10 χρόνια.
Ήτον αετός και ήβαλε
σε βράχο τα θεμέλια
κι ανάθρεψε και ήκαμε
αετόπουλα κοπέλια.

Να ζήσουν χρόνους εκατό
μα μην τόνε ξεχνούνε
και στσι πατές που πάθιενε
απάνω να πατούνε.

Θε μου κι αν ο Παράδεισος
δε βάνει άλλους ανθρώπους,
στσι Μεταξάδες στείλε τσι
που χουν τσι ίδιους τόπους.»

Εκ μέρους του Metaxa Hospitality Group ο Διευθύνοντας Σύμβουλος κ. Ανδρέας Μεταξάς στην ομιλία του επισήμανε:
Όσοι με γνωρίζετε ξέρετε ότι πιστεύω στην εξέλιξη. Είναι η ίδια η ουσία της ζωής.
Έτσι λοιπόν εξελισσόμαστε και εμείς ως επιχειρηματικός όμιλος. Μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις αλλά και στις μεγάλες ευκαιρίες, στις οποίες βρίσκεται ο ελληνικός τουρισμός, απαντάμε με την ενίσχυση του ομιλικού μας χαρακτήρα. Τα υφιστάμενα ξενοδοχεία μας και οι νέες επενδύσεις που υλοποιούμε μπαίνουν πλέον κάτω από μια κοινή ενιαία ομπρέλα, αυτή του Metaxa Hospitality Group.
Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή. Γινόμαστε πιο ισχυροί. Δένουμε ακόμη περισσότερο ως οικογένεια. Κι αυτή η εξέλιξη, αντικατοπτρίζεται στη νέα ομιλική ταυτότητα που με πολύ μεγάλη χαρά μοιραζόμαστε σήμερα μαζί σας.
Πάνε 45 χρόνια από το 1975, όταν ο αείμνηστος πατέρας μου Νικόλαος Μεταξάς, ένας πραγματικός οραματιστής του ελληνικού Τουρισμού, εμφορούμενος από τις αξίες της αυθεντικής κρητικής φιλοξενίας επένδυσε στη δημιουργία ποιοτικών τουριστικών καταλυμάτων.
Στα χρόνια που μεσολάβησαν, εμείς, η οικογένειά του, συνεχίσαμε και συνεχίζουμε το έργο του. Τόσο εμείς τα παιδιά του, οι αδελφές μου Ροδάνθη και Μαρίνα, ο αδελφός μου Γιάννης κι εγώ, όσο και πάνω απ’ όλα η μητέρα μας Θεανώ, η οποία είναι πάντα δίπλα μας. Η μητέρα μας είναι και σήμερα εδώ και θέλω να την ευχαριστήσω για όλα όσα έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει όλα αυτά τα 45 χρόνια.
Η υπόσχεση να τιμάμε το παρελθόν είναι διαρκής, δημιουργώντας έτσι ένα αντάξιο μέλλον. Από εκεί  ξεκίνησαν όλα και είναι αυτό ακριβώς το “DNA” που μας κληροδότησε:
• Αυθεντικότητα,
• βιώσιμη ανάπτυξη και
• σεβασμό στον άνθρωπο.
Σήμερα, ο Όμιλός μας έχει τρία ξενοδοχεία στο χαρτοφυλάκιό του:
• Το Creta Maris Beach Resort με 681 δωμάτια στη Χερσόνησο του Ηρακλείου,
• το Magic Life Candia Maris με 317 δωμάτια στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου και
• το Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa δυναμικότητας 57 δωματίων στη Σαντορίνη.
Κάθε ξενοδοχείο συνεχίζει να έχει ασφαλώς τη δική του προσωπικότητα, τη δική του καθημερινότητα, τη δική του διακριτή λειτουργία. Όμως, ταυτόχρονα θα έχει και το αίσθημα πως ανήκει σε μια μεγάλη οικογένεια, η οποία υπηρετεί συγκεκριμένες κοινές αρχές και αξίες:
• Αυθεντικότητα εμπειρίας,
• υψηλής ποιότητας φιλοξενία,
• σεβασμός στο περιβάλλον που μας φιλοξενεί,
• προσφορά στις τοπικές κοινωνίες που δραστηριοποιούμαστε και
• πάντα ένα άγρυπνο ενδιαφέρον για τον άνθρωπο, τόσο για τους εργαζομένους μας, για την προοπτική και την εξέλιξή τους, όσο και για τους επισκέπτες μας.
Είναι διαρκής η προσπάθεια για υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και προσωποποιημένη φιλοξενία του επισκέπτη μας. Όπως είναι επίσης διαρκής η μέριμνα να δημιουργούμε αλυσίδες αξίας, με σεβασμό στο περιβάλλον για κάθε τοπική κοινωνία και οικονομία στην οποία δραστηριοποιούμαστε.
Ταυτόχρονα ξεδιπλώνουμε το επενδυτικό πρόγραμμά μας, με μεγάλη υπομονή, επιμονή και αξιοπιστία, τόσο στην Κρήτη, με τη μεγάλη μας επένδυση στο Καβούσι για το CAPE THOLOS LUXURY RESORT όσο και για τη Σαντορίνη, με τη δεύτερη μονάδα μας στη θέση Βλυχάδα που θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει μέσα στο 2020. 
Το έτος 2020 αποτελεί ορόσημο για τον Όμιλό μας. Οι μέχρι σήμερα επιτυχίες μας δεν είναι αιτία να επαναπαυθούμε. Αντίθετα, κάθε επιτυχία είναι σκαλοπάτι για να ανέβουμε ψηλότερα. Κι αυτό κάνουμε με τη νέα ομιλική φυσιογνωμία και ταυτότητα με την οποία βγαίνουμε προς τα έξω το 2020, σηματοδοτώντας την είσοδό μας σε μια νέα εποχή ανάπτυξης με νέες επενδύσεις και ρόλο πρωταγωνιστή μεταξύ των μεγάλων επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου. Με στρατηγική που δημιουργεί αξίες:
• για τον ελληνικό τουρισμό,
• για την Κρήτη και τη Σαντορίνη,
• για το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη,
• για τους πελάτες μας, τους εργαζόμενούς μας, τους συνεργάτες μας και τους προμηθευτές μας,
• για τις τοπικές κοινωνίες, την παράδοση και τον πολιτισμό τους.
Ποιοι είναι οι άνθρωποί μας;
ΜΕΤΑΧΑ HOSPITALITY GROUP δεν είναι ο Μεταξάς. Είμαστε όλοι εμείς που ενώνουμε καθημερινά τις δυνάμεις μας για να πετύχουμε τους στόχους μας. Γι αυτό και θεωρούμε τους ανθρώπους μας ως το πλέον πολύτιμο στοιχείο του Ομίλου μας. Με συνολικά 669 εργαζόμενους είμαστε μια μεγάλη οικογένεια που όλα τα μέλη της έρχονται ακόμη πιο κοντά. 
Στα πρόσωπα των τριών γενικών διευθυντών των ξενοδοχείων μας που είναι εδώ κοντά μας, ο κ. Νίκος Βλασιάδης, ο κ. Σεραφείμ Καρουζάκης και ο κ. Μάνος Μπορμπουδάκης, καθώς και των 3 ομιλικών στελέχών μας ο κ. Νίκος Σφακιανάκης γενικός διευθυντής πωλήσεων, η κ. Ευαγγελία Κοκκινάκη οικονομική διευθύντρια και η κ Λούλα Μεταξά διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού, εκπροσωπείται αυτή η μεγάλη οικογένεια και θέλω να τους εκφράσω και δημόσια τις ευχαριστίες μου για τη συνεισφορά τους στην ανάπτυξη του Ομίλου μας.
Ατενίζουμε το μέλλον, όλοι μαζί, με αυτοπεποίθηση,  προσαρμόζοντας διαρκώς τις δομές και λειτουργίες μας στις σύγχρονες εξελίξεις.
Ελπίζουμε πως το νέο λογότυπό μας και η νέα ομιλική ταυτότητά μας, θα αγκαλιαστούν από όλους. Για τη φρεσκάδα και το δυναμισμό που αποπνέουν και τη δέσμευση που εκφράζουν πως δεν θα σταματήσουμε να εξελισσόμαστε με όραμα και κοινωνική υπευθυνότητα.
Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά για την παρουσία σας εδώ σήμερα και θα είμαι και στη συνέχεια στη διάθεσή σας για ό,τι θέλετε να συζητήσουμε με άνεση χρόνου, τρώγοντας και πίνοντας όπως κάνουμε στην Κρήτη.»

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω