Τιμή Μάχης Κρήτης στο Μάλεμε

Ολοκληρώθηκαν οι επίσημες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 80ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης, από την Περιφέρεια στο ιστορικό αεροδρόμιο του Μάλεμε. Την Τιμητική εκδήλωση  συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότης Χανίων με τους Δήμους Χανίων και Πλατανιά.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής τόνισε «Η μνήμη όσων θυσιάστηκαν στη Μάχη της Κρήτης θα πρέπει να μείνει ζωντανή, παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας, για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες τους» και υπογράμμισε «Σήμερα οι λαοί αδελφωμένοι πια με τους τότε αντιπάλους τους, δίνουν από κοινού αγώνα για Ειρήνη και Δημοκρατία στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Τα ξεχωριστά αυτά γεγονότα της ιστορίας μας και της παγκόσμιας ιστορίας, δεν θα πρέπει να σβήσουν ποτέ από το νου και την καρδιά μας».
Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων ενώ παραβρέθηκαν Αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι. Στεφάνια κατέθεσαν επίσης εκπρόσωποι της κυβέρνησης, της βουλής, ξένων κρατών, στρατιωτικών και τοπικών αρχών και οργανώσεων. 
Μετά το τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων που τέλεσαν οι Μητροπολίτες Κυδωνίας κι Αποκορώνου Δαμασκηνός και Κισσάμου & Σελίνου Αμφιλόχιος, έγιναν τα  αποκαλυπτήρια του μνημείου της Μάχης της Κρήτης από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή και τους Δημάρχους Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη και Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη.
Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα, στο ισχυρό φρόνημα και την επιχειρησιακή ικανότητα των ένοπλων δυνάμεων της χώρας, ενώ συνεχάρη την Περιφέρεια Κρήτης και τους διοργανωτές δήμους για την εκδήλωση. Στη διάρκεια της εκδήλωσης κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης που μίλησε για τα ιστορικά γεγονότα, το μήνυμα και την απήχηση τους καθώς και την ανάγκη αξιοποίησης του ιστορικού χώρου του αεροδρομίου, ενώ εκ μέρους του κοινοβουλίου χαιρέτισε η βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη καθώς και ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης από τους διοργανωτές. Παραβρέθηκαν οι βουλευτές Χανίων Μανούσος Βολουδάκης, Βασίλης Διγαλάκης και Παύλος Πολάκης. 
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με πτώσεις αλεξιπτωτιστών της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών (ΜΑΛ) Χανίων καθώς και εντυπωσιακούς ελιγμούς από F – 16.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω