Ροή Ειδήσεων

Τιμητική εκδήλωση κ.κ. Βαρθολομαίου

Τιμητική εορταστική εκδήλωση οργάνωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο για την συμπλήρωση 30 ετών Πατριαρχίας στον Οικουμενικό Θρόνο του κ.κ. Βαρθολομαίου. Η τιμητική εκδήλωση άρχισε με καλωσόρισμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγενίου, Προέδρου της Συνοδικής Οργανωτικής επιτροπής. Χαιρετισμό απηύθυνε παράλληλα με τον Περιφερειάρχη ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ιωάννης Τσερεβελάκης με θέμα: «Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος: Τριάντα χρόνια ευκλεούς Πατριαρχίας».
Στα προτάγματα και την πνευματική και κοινωνική συμβολή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην ενδυνάμωση της Ορθοδοξίας, στην ανάδειξη και προώθηση της οικολογίας αλλά και άλλων κορυφαίων ζητημάτων του 21ου αιώνα, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο χαιρετισμό του, τονίζοντας πως για την Κρήτη ολόκληρη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης παραμένει ο «πρώτος των πρώτων» στις συνειδήσεις των Κρητικών.
Στο τέλος της εκδήλωσης αποδόθηκαν Εκκλησιαστικοί ύμνοι και  το πολυχρόνιον προς τον κ.κ. Βαρθολομαίο, από την χορωδία «Οι Κρήτες Μαΐστορες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω