Ροή Ειδήσεων

Τουριστική ανάπτυξη οινικών περιοχών

Από 12 έως 17 Ιουλίου 2021 πραγματοποιήθηκε στο Châlons-en-Champagne της Γαλλίας επιστημονική συνάντηση και workshop με αντικείμενο τη «Συμβολή της αρχιτεκτονικής στην ανάδειξη της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης σε οινικές περιοχές» με μελέτη περίπτωσης την Champagne, περιοχή που περιλαμβάνει τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και αρχιτεκτονικά μνημεία, ενώ παράλληλα έχει εγγραφεί στον κατάλογο των μνημείων της Παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
Κατά τη διάρκεια της επιστημονικής συνάντησης οι 20 Unesco Εxperts και μέλη του δικτύου «UNITWIN-UNESCO Culture, Tourism, Development», ανάμεσα στoυς οποίους και η Αμαλία Κωτσάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης, εξέτασαν την επιρροή και τις προοπτικές αυτών των παρεμβάσεων στο τοπίο, σε μια προσπάθεια συμβολής της μικρο-αρχιτεκτονικής στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς σε οινικές περιοχές.
Φοιτητές Αρχιτεκτονικών Σχολών σε διάστημα 12 ημερών σχεδίασαν και υλοποίησαν αρχιτεκτονικά έργα μικρής κλίμακας σε φυσικό μέγεθος, τα οποία θα εγκατασταθούν στους αμπελώνες – μνημεία φυσικού κάλλους της περιοχής της Champagne. Πρόκειται για μικρές ελαφρές κατασκευές κατάλληλες για στάση, παρατήρηση του τοπίου, γευσιγνωσίες, φαγητό, παιχνίδι, ενημέρωση, αλλά και για μια διανυκτέρευση.
Ανάμεσα στις προοπτικές που χάραξε η επιστημονική συνάντηση – workshop, είναι και η οργάνωση από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης με τη συνεργασία ιταλικών,  ισπανικών και κυπριακών Σχολών αντιστοίχων δράσεων σε ελληνικούς αμπελώνες αλλά και ελαιώνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω
Αρέσει σε %d bloggers:

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο