Ροή Ειδήσεων

Τουριστική Εκπαίδευση

Την ανάγκη αναβάθμισης της τουριστικής εκπαίδευσης των Ανωτέρων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης και η διασύνδεσή τους με την αγορά εργασία υπογράμμισε στην ομιλία του ο κ. Γιώργος Πελεκανάκης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων.
Η πολυδιάσπαση της τουριστικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα είναι το κύριο χαρακτηριστικό. Ένα δαιδαλώδες σύστημα για το οποίο οι νέοι αλλά και οι γονείς δεν γνωρίζουν ποια είναι η ενδεδειγμένη εκείνη σχολή την οποία καλούνται να επιλέξουν.
Πρέπει να μπορέσουμε να μετουσιώσουμε σε πράξη την απαίτηση της τουριστικής κοινωνίας για τουριστικές σχολές που θα αναπτύξουν την ποιοτική παροχή υπηρεσιών σε όλους τους τομείς του τουρισμού και την αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού.
Για τον λόγο αυτό προτείνουμε:
• Αύξηση αριθμού εισακτέων σε όλες τις τουριστικές σχολές.
• Αλλαγή συστήματος εισαγωγικών εξετάσεων σε ΑΣΤΕΚ και ΑΣΤΕΡ. Με το ισχύον σύστημα μορίων οι εισαχθέντες στις σχολές δεν είναι κατά συνείδηση και λάτρεις του επαγγέλματος με αποτέλεσμα μετά τις σπουδές να ακολουθούν άλλη επαγγελματική κατεύθυνση.
• Δυνατότητα συμμετοχής σε μεταπτυχιακά πανεπιστημιακών ιδρυμάτων σε αποφοίτους των ΑΣΤΕΡ και ΑΣΤΕΚ.
• Ίδρυση τμημάτων για σύγχρονα τουριστικά επαγγέλματα όπως:
• Υπάλληλος Κρουαζιερόπλοιων- Υπεύθυνος οργάνωσης δραστηριοτήτων στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού • Υπεύθυνος πολιτιστικών εκδηλώσεων (Event manager) και οργάνωσης εκθέσεων και συνεδρίων
• Υπεύθυνος ταξιδιωτικού πρακτορείου
• Στέλεχος διαδικτυακού τουριστικού marketing
Ακόμη ο κ Γιώργος Πελεκανάκης επισήμανε την σπουδαιότητα της γαστρονομίας, για τον τουρισμό, υπενθυμίζοντας την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας όπου μέσω των Επιμελητηρίων πραγματοποιήθηκαν χιλιάδες επαγγελματικές συναντήσεις μεταξύ επιχειρήσεων του πρωτογενούς τομέα και ξενοδοχειακών μονάδων.
Παράλληλα η Πανελλήνια Ομοσπονδία σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων θα αναπτύξουν νέες πρωτοβουλίες για την προώθηση των τοπικών προϊόντων μέσω της γαστρονομίας.

Βιογραφικό σημείωμα

Πηγή 13ο τεύχος ΚΡΗΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω