Τουριστικό πλήγμα

Ο Δήμαρχος Πλατανιά Χανίων κ. Ιωάννης Μαλανδράκης με έγγραφό του προς την κυβέρνηση ζητά να λειτουργήσει ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς και να εξαιρεθεί της απαγόρευσης που έχει τεθεί με τη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) περί απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα, σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση, καθόσον ο χώρος είναι ελεγχόμενος και δεν πρόκειται για περιοχή ελεύθερης πρόσβασης.
Σημειώνεται ότι η απαγόρευση αυτή έχει και δυσμενείς τουριστικές επιπτώσεις, μιας και το φαράγγι της Σαμαριάς είναι παγκόσμιος πόλος έλξης.
Ο κ. Ιωάννης Μαλανδράκης τονίζει ότι «Ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς, ο οποίος εκτείνεται στο Δήμο Πλατανιά και στο Δήμο Σφακίων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων αποτελεί ισχυρό πόλο έλξης των επισκεπτών της περιοχής μας και κατά την περίοδο αιχμής της τουριστικής περιόδου, την οποία και διανύουμε, διέρχονται εξ αυτού χίλια και πλέον άτομα ημερησίως. Επιπροσθέτως, ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς εποπτεύεται επί 24ώρου και ελέγχεται από τη Διεύθυνση Δασών Χανίων που διαθέτει ικανό αριθμό προσωπικού εντός του Δρυμού, ελεγχόμενη είσοδο και έξοδο από αυτόν και συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας.
Η απαγόρευση της λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς υπό τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες δεν δικαιολογείται, δημιουργεί αρνητική εικόνα στους επισκέπτες της περιοχής μας και κυρίως, είναι ακατανόητη στο πλαίσιο της ελεγχόμενης και εποπτευόμενης από τη Διεύθυνση Δασών Χανίων λειτουργίας του.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω