Φάρος Ορθοδοξίας

Εγκαινιάστηκε στο νότιο Ρέθυμνο ο φάρος της Ορθοδοξίας και η Κιβωτός της Ιστορίας- παράδοσης, το ανακαινισμένο Μοναστηριακό συγκρότημα Μιχαήλ Αρχαγγέλου Φοινικιάς που εγκαινιάστηκε στα Σελλιά-Ροδάκινο του Δήμου Αγ Βασιλείου. Η Ιερά Μονή του Μιχαήλ Αρχαγγέλου υπήρξε εστία και ορμητήριο του Αγώνα κατά την Επανάσταση του 1821. Στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και της Γερμανικής Κατοχής στο Μοναστήρι γράφτηκαν νέες σελίδες της ιστορίας, ενώ η Μονή ανέδειξε ανθρώπους αρετής αλλά και λογίους που στο σύνολο τους έζησαν και αγωνίστηκαν για τη διαφύλαξη της πίστης και της ελευθερίας.
          Τα εγκαίνια έγιναν παρόντων του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κκ Ευγενίου του Μητροπολίτη Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κκ Ειρηναίου, του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη,του  Περιφερειακού συμβούλου Νίκου Κακογιαννάκη του Δημάρχου Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη, βουλευτών καθώς και τοπικών θεσμικών εκπροσώπων και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
          Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην ιστορικότητα και στον ρόλο του Μοναστηριού στην ορθοδοξία στις επαναστάσεις, αλλά και στο χρέος της Περιφέρειας Κρήτης να στηρίξει  το έργο της ανάδειξης -ανάπλασης ύστερα από πρωτοβουλία του εφημέριου π. Ιωάννη Βάθη και αίτημα της ενορίας, τοπικών φορέων, της κοινωνίας της περιοχής.

2η Ημερίδα «ΚΡΗΤΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΝ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω