Ροή Ειδήσεων

Φεστιβάλ Γης 2021

Το «Φεστιβάλ Γης 2021: Άνθρωποι και προϊόντα», θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως και τις 29 Αυγούστου 2021 στο Εκθεσιακό Κέντρο Αγυιάς, με κεντρικό μήνυμα «Χανιά, τρόπος να ζεις – τόπος να ‘ρθεις».
Στόχος των εκδηλώσεων η ενδυνάμωση των τοπικών επιχειρήσεων και των ντόπιων παραγωγών, παρέχοντας επιπλέον αντικείμενα και τομείς, με εξειδικευμένα προγράμματα κατάρτισης και επιμόρφωσης, πέραν της καθιερωμένης έκθεσης των προϊόντων. Το Φεστιβάλ διοργανώνουν το Επιμελητήριο Χανίων, Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Χανίων.
Οι αιτήσεις συμμετοχής, ηλεκτρονικές ή έντυπες, γίνονται δεκτές μέχρι και τις 5 Αυγούστου, ενώ για οποιαδήποτε πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται είτε στο mail: [email protected] είτε στο τηλέφωνο 2821034200. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει την αίτηση στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Χανίων ή της Περιφέρειας Κρήτης ή του Δήμου Χανίων. Μόλις τη συμπληρώσει, μπορεί να τη στείλει είτε ηλεκτρονικά στο mail:[email protected], είτε να την παραδώσει δια ζώσης στα στο Τμήμα Τοπικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Δήμου Χανίων, Μέγαρο Πάνθεον-1ος όροφος,  καθημερινά, από τις 08:00 έως τις 15:00.
Για τους 4 άξονες στους οποίους βασίζεται το Φεστιβάλ ο κ. Αντώνης Παπαδεράκης Αντιπεριφερειάρχης Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Κρήτης και Πρόεδρος της Περιφερειακής Αναπτυξιακής Εταιρείας Κρήτης, υπογράμμισε:
«Ο πρώτος άξονας είναι ο εμπορικός, όπου εκεί θα φιλοξενηθούν τοπικές αλλά και γενικότερα κρητικές επιχειρήσεις, οι οποίες θέλουν να παρουσιάζουν τα προϊόντα τους στους ντόπιους αλλά και ξένους επισκέπτες της διοργάνωσης. Με σκοπό να ενισχύσουν και την εξωστρέφεια τους και θέλω να τονίσω ότι προοπτική μας είναι και σε επόμενες διοργανώσεις να συμπεριληφθούν και ξένοι πρεσβευτές, εμπορικοί ακόλουθοι, ούτως ώστε να στηρίξουμε στην πράξη αυτή την εμπορική δραστηριότητα.
Στον δεύτερο άξονα θα συμμετέχουν μικροί τοπικοί παραγωγοί, πιστοποιημένοι βέβαια και αδειοδοτιμένοι, οικοτεχνικές τεχνικές δράσης και χειροτεχνικές δράσεις, όπου εκεί θα μπορεί να γίνεται και πώληση προϊόντων.
Ο τρίτος άξονας είναι ο άξονας των ερευνητικών ιδρυμάτων και των φορέων, που έχουν να κάνουν με την παραγωγή στον αγροτικό χώρο και αποσκοπεί ώστε να συμβάλει στην ενημέρωση των παραγωγών για τις νέες εξελίξεις στην αγροτική παραγωγή. Θέλουμε να τονίσουμε ότι βασικό στοιχείο της συνολικής μας προσπάθειας και σαν Περιφέρεια Κρήτης, είναι να συνδέσουμε την έρευνα και την καινοτομία με την παραγωγική δραστηριότητα και ιδιαίτερα στον αγροτικό χώρο.
Τέλος, ο τέταρτος άξονας είναι αυτός του Πολιτισμού, όπου θα δώσουμε την δυνατότητα σε πολιτιστικές ομάδες, κοινωνικούς φορείς και οργανώσεις του πολιτισμού, -όχι μόνο τοπικούς αλλά και ευρύτερα- να αποτυπώσουμε την κουλτούρα μας, τη ζωή μας, τον τρόπο με τον οποίο θέλουμε και πρέπει σαν Κρητικοί να βλέπουμε τη δράση μας και τη λειτουργία μας και στον αγροτικό χώρο αλλά και στον αστικό».
Εκ μέρους του Επιμελητηρίου Χανίων Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων κ. Δημήτρης Μουντάκης επισήμανε:
«Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων συμμετέχει δυναμικά στην ανανεωμένη αυτή μορφή του θεσμού που στηρίζει εδώ και πολλά χρόνια τους ανθρώπους και τα προϊόντα του τόπου μας. Καλούμε να συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Γης, παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα που επιθυμούν να προβάλλουν τα προϊόντα τους στους καταναλωτές και να δικτυωθούν, εντός και εκτός Κρήτης.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω