Φυλοειδική ιατρική

Κυκλοφορεί από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης το βιβλίο «Φυλοειδική ιατρική – Διαφορική κλινική διάγνωση και θεραπεία με βάση το βιολογικό και το κοινωνικό φύλο» του Marek Glezerman, σε μετάφραση του Παναγιώτη Δρεπανιώτη και επιστημονική επιμέλεια της Χριστίνας Δάλλα και του Νίκου Κόκρα.
Το βιβλίο απευθύνεται σε όποιον έχει την περιέργεια να μάθει περισσότερα για τις θαυμαστές ιδιαιτερότητες του ανθρώπινου σώματος. Η κοινή προβληματική που το διατρέχει είναι η ιδέα πως, παρότι όλα τα συστήματα του οργανισμού του άνδρα και της γυναίκας φαίνονται παραπλήσια, πολύ συχνά διαφέρουν στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν και ενδεχομένως ανταποκρίνονται διαφορετικά στη θεραπεία, όταν νοσούν. Οι διαφορές αυτές άρχισαν να αναπτύσσονται ήδη από την εμφάνιση του ανθρώπου γιατί αύξαναν τις πιθανότητες επιβίωσης του ανθρώπινου είδους. Κι έτσι σήμερα, μεταξύ ανδρών και γυναικών παρατηρούμε διαφορές στην πέψη, που παραπέμπουν σε διαφορετική αφομοίωση των φαρμάκων, διαφορές στην ευαισθησία ως προς τον πόνο, ακόμη και διαφορές στα συμπτώματα μιας καρδιακής προσβολής. Παρ’ όλα αυτά, η ιατρική έρευνα παραμένει επικεντρωμένη στο ανδρικό σώμα, αλλά τα πορίσματά της χρησιμοποιούνται επίσης για τη θεραπεία του γυναικείου σώματος. Είναι πια καιρός όλο αυτό να αλλάξει.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Marek Glezerman είναι Ομότιμος Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ. Είναι πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Φυλοειδικής Ιατρικής και διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου για τη Φυλοειδική Ιατρική στο Ιατρικό Κέντρο Ράμπιν του Ισραήλ. Έχει γράψει ή/και επιμεληθεί πέντε βιβλία και έχει δημοσιεύσει τουλάχιστον 330 επιστημονικά άρθρα.
Η Φυλοειδική ιατρική είναι το πρώτο του βιβλίο που μεταφράζεται στα ελληνικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω