Χρηματοδότηση προϊόντων Ήπιου Τουρισμού

Ανοιχτή είναι η πλατφόρμα, του τμήματος Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης για τα προς υποβολή σχέδια των τουριστικών γραφείων που επιθυμούν να συμμετέχουν στη διαδικασία χρηματοδότησης. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως 30 Σεπτεμβρίου 2021 και 4 τουριστικά γραφεία που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία, θα λάβουν επιχορήγηση από 10.000 έως 20.000 €.
Η χρηματοδότηση είναι στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Med Pearls που υιοθετεί αειφόρες πρακτικές, βιώσιμης κινητικότητας, αυθεντικών εμπειριών και ενίσχυσης των τοπικών επιχειρήσεων που συνδέονται με τουριστικές δραστηριότητες και χρηματοδοτούνται επιλέξιμες δαπάνες για τη δημιουργία νέων προϊόντων που εναρμονίζονται με τον Ήπιο Τουρισμό.
Να σημειωθεί ότι το Τμήμα Τουρισμού έχει διοργανώσει μέχρι τώρα ειδικά εργαστήρια εξοικείωσης και εκπαιδευτικά σεμινάρια στο αντικείμενο του Ήπιου Τουρισμού, δράσεις b2b σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο, στις οποίες συμμετείχαν μετά από πρόσκληση τουριστικές επιχειρήσεις ώστε να διαθέτουν τα απαραίτητα εφόδια για την υποβολή των σχεδίων προς χρηματοδότηση. Τα σχέδια θα υποβληθούν μέσω ειδικής πλατφόρμας στην Αγγλική γλώσσα. ώστε να αξιολογηθούν από επιτροπή εμπειρογνωμόνων του εξωτερικού, ορισθείσα από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Med Pearls.
Υπενθυμίζεται ότι το Med Pearls είναι ένα διασυνοριακό έργο που στοχεύει στη διεθνή τοποθέτηση της Μεσογείου ως αναπόσπαστου προορισμού ποιότητας και αριστείας για το Slow Tourism (ST), με την επιτάχυνση καινοτόμων πρωτοβουλιών που δημιουργήθηκαν από τη δημόσια και ιδιωτική συνεργασία. Ο Ήπιος τουρισμός προσκαλεί τους ταξιδιώτες στον τουρισμό με μειωμένο ρυθμό, έναν βιώσιμο και υπεύθυνο, και να ανακαλύψουν νέους προορισμούς, σεβόμενοι τους και έχοντας άμεση επαφή με τις τοπικές κοινότητες.
Το έργο καλύπτει την Ισπανία, την Ιταλία, την Ελλάδα (Δήμος Θεσσαλονίκης), την Αίγυπτο, την Ιορδανία και την Παλαιστίνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω