Χωρίς μάσκα & απαγόρευση κυκλοφορίας

Χωρίς χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους από την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 στις 5 το πρωί αποφάσισε η κυβέρνηση. Παραμένει όμως σε ισχύ η χρήση της σε δημόσιους κλειστούς χώρους και σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό.
Επίσης από την Δευτέρα 28 Ιουνίου στις 5 το πρωί αίρεται η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας. Τα νέα μέτρα αφορούν όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως αν είναι ή όχι εμβολιασμένοι.
Ειδικότερα από τη Δευτέρα ισχύουν νέα μέτρα:
• Εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι και αθλούμενοι από τη διενέργεια self test κάθε εβδομάδα 15 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση.
• Αυξάνεται στην εστίαση το ανώτατο όριο και ορίζεται στα έως 10 άτομα ανά τραπέζι.
• Για τους εξωτερικούς χώρους δεξιώσεων επιτρέπεται η παρουσία έως 300 ατόμων και με πλήρη εφαρμογή των υφιστάμενων πρωτοκόλλων.
• Στις οργανωμένες παραλίες ο μέγιστος αριθμός είναι 120 ανά χίλια τ.μ επιφάνειας παραλίας με ελεγχόμενη είσοδο.
Για τους εργαζόμενους του Δημοσίου θα ισχύουν:
• Οι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου (Β κατηγορία), δύνανται να επανέλθουν στην εργασία τους με αυτοπρόσωπη παρουσία.
• Οι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου (Α κατηγορία) δύναται επίσης να επανέλθουν στην εργασίας τους με αυτοπρόσωπη παρουσία, αλλά σε θέσεις που δεν έχουν επαφή με κοινό.
• Ειδικά για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, θα κρίνεται από τη Διοίκηση κάθε υγειονομικού σχηματισμού η αξιοποίησή τους στις κατάλληλες θέσεις αναλόγως της κατηγορίας κινδύνου που ανήκουν.
• Επαναπροσδιορίζεται ο τρόπος εξυπηρέτησης του κοινού στις δημόσιες υπηρεσίες. Η εξυπηρέτηση του κοινού να γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού, τηρουμένων πάντα των μέτρων προστασίας και των κανόνων που ισχύουν για το λιανεμπόριο (1 άτομο ανά 16 τ.μ.), για τον αριθμό των εξυπηρετούμενων πολιτών και την υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικό χώρο εφόσον παρατηρούνται ουρές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω