Άδειες φαρμακείων νομού Ηρακλείου

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 26 δευτ.]

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης δημοσίευσε την κατάσταση με τις κενές θέσεις φαρμακείων που υπάρχουν στον νομό Ηρακλείου κατά την 31η Μαΐου 2023.
            Οι αιτήσεις, για τη χορήγηση άδειας ίδρυσης φαρμακείου, υποβάλλονται κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του μηνός Ιουλίου 2023.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ
1) Πτυχίο φαρμακευτικής σχολής.(οι πτυχιούχοι εξωτερικού αντίγραφο επικυρωμένο ξενόγλωσσου πτυχίου με επισυναπτόμενη επίσημη μετάφραση από το Υπουργείο εξωτερικών, ή από πιστοποιημένο δικηγόρο – σφραγίδα της Χάγης APOSTILLE σε όλα τα ξενόγλωσσα έγγραφα ή αναγνώριση ισοτιμίας/αντιστοιχίας πτυχίου από ΔΟΑΤΑΠ)
2) Άδεια άσκησης επαγγέλματος φαρμακοποιού στην Ελλάδα. 
3) Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας. 
4) Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 ότι: 
– Δεν έχω καταδικαστεί για καμία αξιόποινη πράξη ή για πράξη που έχει σχέση με την άσκηση της επαγγελματικής μου ιδιότητας.
– Δεν μου έχει επιβληθεί ως κύρωση η οριστική ανάκληση της άδειας ίδρυσης φαρμακείου ή Φαρμακαποθήκης. 
– Δεν έχω καταδικαστεί αμετάκλητα για κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, εγκλήματα κατά των ηθών, συκοφαντική δυσφήμηση, για πράξεις που έχουν σχέση με την άσκηση του φαρμακευτικού επαγγέλματος, κιβδηλεία παραχάραξη, παράβαση κακουργηματικού χαρακτήρα των διατάξεων των νόμων περί ναρκωτικών, του άρθρου 187Α του Π.Κ. όπως αυτός ισχύει. Δεν έχω καταδικαστεί αμετάκλητα για κακούργημα ή καθ’ υποτροπή για πλημμέλημα για το οποίο επεβλήθη η στέρηση των πολιτικών μου δικαιωμάτων, δεν έχω παραπεμφθεί με αμετάκλητο βούλευμα για κάποιο από τα παραπάνω Αδικήματα. 
– Δεν λαμβάνω πλήρη σύνταξη από το δημόσιο, το ΤΣΑΥ ή από οιονδήποτε άλλο φορέα κοινωνικής ασφάλισης, δεν λαμβάνω σύνταξη για λόγους υγείας ή δεν έχω συμπληρώσει τις προϋποθέσεις πλήρους συνταξιοδότησης.
5) Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86, στην οποία δηλώνει 
– Αν κατέχει ή όχι δημόσια ή ιδιωτική θέση (σε θετική περίπτωση, ότι θα παραιτηθεί από αυτήν).
– Αν κατέχει ή όχι άλλη άδεια ίδρυσης ή λειτουργίας φαρμακείου (σε θετική περίπτωση να επισυνάψει τις σχετικές άδειες). 
– Αν διευθύνει άλλο φαρμακείο ή φαρμακαποθήκη. 
– Αν έχει υποβάλει αίτηση σε άλλη Περιφερειακή Ενότητα της χώρας για άδεια ίδρυσης φαρμακείου (σε θετική περίπτωση να επισυνάψει τη σχετική αίτηση). 
6) Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86, στην οποία ο αιτών δηλώνει τα πλήρη στοιχεία του φαρμακοποιού που διαθέτει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος φαρμακοποιού και που θα είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία του φαρμακείου. 
7) Γραμμάτιο παρακαταθήκης 6,00 € του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. 
8) Φορολογική και Ασφαλιστική ενημερότητα.

Ολόκληρη η κατάσταση με τις κενές θέσεις ανά Δήμο και Δημοτική Ενότητα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω