Ροή Ειδήσεων

Άμεση ενίσχυση εμπορίου

Τις επιμέρους ρυθμίσεις που έχει σήμερα ανάγκη η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, τόνισε σε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αντιπροσωπεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).
Ειδικότερα οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου τόνισαν την ανάγκη να συνεχιστούν και να ενταθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρόνιας τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ως αντιστάθμισμα του πολύ αυξημένου ενεργειακού κόστους. Επίσης, υπενθύμισαν πως το εμπόριο μετείχε ως σήμερα στις κρατικές ενισχύσεις από μειονεκτική θέση, καθώς δεν έλαβε από την Πολιτεία Πρόγραμμα Επανεκκίνησης, όπως οι άλλοι πληττόμενοι κλάδοι.
Δήλωσαν ότι μεταξύ άλλων υπάρχει η αναγκαιότητα για:
• Άμεση θέσπιση στοχευμένου προγράμματος ενίσχυσης του Εμπορίου στο πλαίσιο της επανεκκίνησης της οικονομίας.
• Προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης στο Εμπόριο.
• Μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα για ποσά τουλάχιστον κάτω των 20.000 ευρώ.
• Κατάργηση του Τέλους Επιτηδεύματος.
• Επίσπευση ενεργειακής αναβάθμισης των ΜμΕ. («Εξοικονομώ» για επιχειρήσεις).
• Επιτάχυνση υλοποίησης των Open Malls (Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου).
• Θεσμοθέτηση της τουριστικής εμπορικής επιχείρησης.
• Επιτάχυνση των διαδικασιών αντικατάστασης των παλαιών και ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών ψύξης-θέρμανσης (air-condition – ψυγεία).
          Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022, στο Μέγαρο Μαξίμου με επικεφαλή της αντιπροσωπείας της ΕΣΕΕ τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας κ. Γιώργος Καρανίκας όπου συμμετείχαν ο κ. Νίκος Μπόνης, Γεν. Γραμματέας της ΕΣΕΕ, οι Αντιπρόεδροι της ΕΣΕΕ κκ Σταύρος Καφούνης, Θεόδωρος Καπράλος και Σπύρος Γεροντίτης και τα μέλη του Προεδρείου κκ Χρήστος Μπλουγούρας, Κωνσταντίνος Μουζακίτης, και Γιώργος Βαγενάς.
Εκ μέρους της κυβέρνησης συμμετείχαν οι κκ Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Άκης Σκέρτσος, Υπουργός Επικρατείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω