Ροή Ειδήσεων

Άρση περιορισμών εισόδου στην Ιαπωνία

Το Ιαπωνικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία από 11 Οκτωβρίου 2022, αίρονται όλα τα περιοριστικά μέτρα εισόδου στη χώρα, που επιβλήθηκαν λόγω κορονοϊού. Σημειώνεται ότι για επισκέπτες από την Ελλάδα δεν θα χρειάζεται βίζα.
          Η είσοδος στη χώρα θα επιτρέπεται για όλους, χωρίς κανένα περιοριστικό μέτρο, ωστόσο απαιτείται PCR τεστ 72 ώρες πριν την ώρα αναχώρησης της πτήσης, εκτός κι εάν κάποιος είναι τριπλά εμβολιασμένος. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού στο οποίο θα αναγράφονται στα αγγλικά: ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, όνομα/κατασκευαστής εμβολίου, ημερομηνία εμβολιασμού, αριθμός δόσεων.
Ταυτόχρονα, αίρεται ο περιορισμός που υπάρχει έως τώρα και σε ό,τι αφορά τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να εισέλθουν καθημερινά στη χώρα.
          Υπενθυμίζεται ότι το άνοιγμα των συνόρων στη χώρα ήταν σταδιακό, αρχής γενομένης τον περασμένο Μάρτιο, όπου ξεκίνησε η χορήγηση θεωρήσεων εισόδου για επιχειρηματίες και για σπουδαστές και τον Ιούνιο, όπου άρχισε να επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα σε τουρίστες, μόνο όμως μέσω οργανωμένων γκρουπ, τα οποία θα συνοδεύονταν υποχρεωτικά από οδηγό.

Ομιλητές 2ης Ημερίδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω