Ροή Ειδήσεων

Έγκριση κοινοπραξίας ηλιακής μονάδας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, βάσει του κανονισμού συγκεντρώσεων της ΕΕ, τη δημιουργία κοινοπραξίας με έδρα την Ελλάδα από τις Abu Dhabi Future Energy Company PJSC («Masdar», Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), Taaleri Energia Ltd. (Φινλανδία), KYOTO S.A. (Ελλάδα) και Autohellas Tourist and Trading Société Anonyme («Autohellas», Ελλάδα).
Η κοινοπραξία θα δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση του έργου ηλιακού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής Ασωπίας (Asopia Solar Power Plant).
Η Masdar, που ελέγχεται τελικά από την Mubadala Investment Company PJSC, είναι εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και βιωσιμότητας που προωθεί λύσεις στους τομείς της ενέργειας, των υδάτων, της αστικής ανάπτυξης και των καθαρών τεχνολογιών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η Mubadala Investment Company PJSC διαχειρίζεται ένα ποικίλο χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων και επενδύσεων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για τη δημιουργία βιώσιμων οικονομικών αποδόσεων για τον μέτοχό της, την κυβέρνηση του Αμπού Ντάμπι. Είναι μια επιχείρηση 243 δισεκατομμυρίων δολαρίων που εκτείνεται σε έξι ηπείρους με ενδιαφέροντα σε πολλούς τομείς και κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων. Με έδρα στο Αμπού Ντάμπι, το Mubadala έχει επίσης γραφεία στο Λονδίνο, το Ρίο ντε Τζανέιρο, τη Μόσχα, τη Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο και το Πεκίνο.
Η Taaleri Energia, μέλος του ομίλου Taaleri, είναι φορέας ανάπτυξης αιολικής και ηλιακής ενέργειας και επιχείρηση διαχείρισης κεφαλαίου που επενδύει σε αιολικά πάρκα και ηλιακούς σταθμούς κοινής ωφελείας. Το Taaleri είναι ένας σκανδιναβικός επενδυτής και διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων με έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και άλλες εναλλακτικές επενδύσεις.
Η ΚΥΟΤΟ μέλος του Ομίλου Κωνσταντακόπουλου, δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη έργων στους τομείς των ακινήτων και της ενέργειας. Η Autohellas είναι εταιρεία που δραστηριοποιείται στις αγορές ενοικίασης, εισαγωγής και εμπορίας αυτοκινήτων.
Υπενθυμίζεται ότι η κοινοπραξία Εμιράτης-Φινλανδίας MASDAR-Taaleri και μιας κοινοπραξίας θυγατρικών των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων Κωνσταντακόπουλος (Κιότο) και Βασιλάκης (Autohellas) για τη δημιουργία ενός ηλιακού σταθμός παραγωγής ενέργειας 65 MW, στην περιοχή της Ασωπίας στη Βοιωτία, υπογράφηκε στις 5 Μαΐου 2021. Η συμφωνία ανακοινώθηκε και υπογράφηκε σε διαδικτυακή τελετή από τους επικεφαλής των ομάδων MASDAR και Taaleri, κ. Mohamed Al Ramahi και κ. Robin Lindahl, και επικεφαλής των δύο ελληνικών ομάδων, τον κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο και τον κ. Ευτύχιο Βασιλάκη, αντίστοιχα, ενώ ήταν παρευρέθηκε ο Α. Διονύσιος Ζωής, Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στα ΗΑΕ.
Η επένδυση για τη δημιουργία της ηλιακής μονάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023 και εκτιμάται ότι θα παράγει πάνω από 100 gigawatt ώρες (GWh) ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω