Έγκριση συμφωνίας ΑΝΕΚ-ATTICA

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 12 δευτ.]

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε την εξαγορά της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε. – ΑΝΕΚ από την ATTICA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ και δρομολογούνται οι εξελίξεις για την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Ειδικότερα προβλέπεται η τελική έγκριση της συμφωνίας από τις Γενικές Συνελεύσεις των εισηγμένων επιχειρήσεων όπως και η έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
            Υπενθυμίζεται ότι είχε διαφωνήσει με την συγχώνευση η Seajets συμφερόντων κ. Μάριου Ηλιόπουλου, η οποία κατέθεσε τις δικές της προτάσεις για την απορρόφηση της ΑΝΕΚ προς τους πιστωτές και μετόχους της εταιρείας. Παράλληλα ο Όμιλος Grimaldi, που έχει τις Μινωϊκές Γραμμές και προσφάτως πλειοδότησε για τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, είχε ανακοινώσει ότι αν δεν κλείσει η συμφωνία μεταξύ ΑΝΕΚ και ATTICA, θα αντικαθιστούσε όλα τα πλοία των γραμμών που δρομολογεί η ΑΝΕΚ.
            Αναλυτικά οι ανακοινώσεις των εταιρειών:
ATTICA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
           
Η «ATTICA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» (εφεξής η «Εταιρία» ή «ATTICA»),ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι δυνάμει της υπ’ αριθμ. 827/2023 και ημερομηνίας3.8.2023 απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η Ολομέλεια της ΕπιτροπήςΑνταγωνισμού ενέκρινε ομόφωνα τη σχετική προηγούμενη γνωστοποίηση της Εταιρίας γιατη συγχώνευση δια απορροφήσεως της «ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣA.E.» (εφεξής η «ΑΝΕΚ») από την ATTICA.
Κατόπιν της ως άνω εγκρίσεως, η συγχώνευση τελεί υπό τις συνήθεις στις περιπτώσεις αυτές αιρέσεις και εγκρίσεις των αρμοδίων εταιρικών οργάνων.
Η νομική εκπροσώπηση και υποστήριξη της Εταιρίας ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού έγινε από τη δικηγορική εταιρεία Μπερνίτσα.
ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.
            Στα πλαίσια της ορθής, έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού και σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο, η εταιρεία με την επωνυμία «ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.» (εφεξής η «Εταιρεία»), ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι:
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ σε Ολομέλεια εξέδωσε την υπ΄ αριθμ. 827/ 03.08.2023 απόφαση, με την οποία ενέκρινε ομόφωνα τη γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση για τη συγχώνευση δια απορροφήσεως της Εταιρείας από την ATTICA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ.
Η Εταιρεία, σύμφωνα με την εταιρική και χρηματιστηριακή νομοθεσία, θα προβεί σε ορθή και έγκαιρη πληροφόρηση του επενδυτικού κοινού αναφορικά με την εξέλιξη της διαδικασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω