Έγκριση υδατοδρόμιου Χανίων

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 27 δευτ.]

Ολοκληρώθηκε η έγκριση του πρώτου Υδάτινου Πεδίου στην Κρήτη, συγκεκριμένα στο λιμένα Κισσάμου Χανίων. Κατόπιν αίτησης και Τεχνικού Φάκελου που υπέβαλε το «Λιμενικό Ταμείο Νομού Χανίων» στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) το αρμόδιο Τμήμα  ΓΕΝ/Α5-ΙΙ αφού διενήργησε τους απαιτούμενους έλεγχους, σε συνεργασία με την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ) και το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, ενέκρινε το Υδάτινο Πεδίο Κισσάμου Χανίων (με αριθμ. Εγκριτικής Απόφασης:Φ.552/44/197884,Σ2552, ΓΕΝ/Α5-ΙΙ).
            Σε κάθε εγκεκριμένο Υδάτινο Πεδίο επιτρέπεται, βάσει νόμου, να πραγματοποιούνται ημερησίως μέχρι έξι ζεύγη πτήσεων (προσθαλάσσωση – αποθαλάσσωση), ανά αεροπορική εταιρεία υδροπλάνων. Ακόμα, εκτός των έξι ζευγών πτήσεων, επιτρέπεται να εκτελούνται πτήσεις Νοσοκομειακές, Πυρόσβεσης, Έρευνας & Διάσωσης, και Γενικής Αεροπορίας. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται από/προς αδειοδοτημένα Υδατοδρόμια και χερσαία αεροδρόμια (με τη χρήση αμφίβιων υδροπλάνων).
            Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανιών, κ. Βιριράκης Δημήτριος, αναφερόμενος στην έγκριση του Υδάτινου Πεδίου δήλωσε: « Είμαι πολύ χαρούμενος διότι το Λιμενικό Ταμείο N. Χανιών με μεθοδευμένες ενέργειες και κινήσεις, την βοήθεια της Κυβέρνησης και της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια», απέκτησε πριν λίγες μέρες την έγκριση του Υδατίνου Πεδίου στον λιμένα Καβονήσι Κισσάμου, την πρώτη άδεια αυτού του είδους  στην Κρήτη. Καταφέραμε σε δυο μόνο χρόνια και παρά τις ασύλληπτες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε (π.χ. το θέμα του δασικού χαρακτηρισμού) να είμαστε παρόντες στον πρώτο σχεδιασμό του δικτυού υδροπλάνων στην Ελλάδα, όταν αυτό λειτουργήσει. Αυτό σημαίνει ότι μια νέα πρωτοποριακή πύλη εισόδου θα δημιουργηθεί στην Δυτική Κρήτη για τον τουρισμό, τις μετακινήσεις και τις μεταφορές και θα συμβάλλει τα μέγιστα στην οικονομική ανάπτυξη των Χανιών και της Κρήτης. Σύντομα πιστεύω θα ακολουθήσει και η άδεια του Υδατοδρομίου στο ίδιο λιμάνι, αφού είμαι αισιόδοξος ότι οι όποιες παραλογές αντιδράσεις, η γραφειοκρατία και η ευθυνοφοβία ορισμένων, σύντομα  θα ξεπεραστούν».
            Ο Πρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια» κ. Γκόβας Τάσος αναφερόμενος στο θέμα τόνισε: «Πιστεύουμε ότι η έγκριση του Υδάτινου Πεδίου στο λιμένα Κισσάμου Χανίων θα αποτελέσει τον «πιλότο» για την έγκριση και άλλων Υδάτινων Πεδίων και Υδατοδρομίων στην Κρήτη ώστε σύντομα να δημιουργηθεί επαρκές δίκτυο για την βιώσιμη λειτουργία των υδροπλάνων. Οι μετακινήσεις των τουριστών με τα υδροπλάνα θα γίνονται ευέλικτα, με ασφάλεια και ταχύτητα. Η «αγορά» θα διευρυνθεί καθώς οι τουρίστες θα μπορούν να πραγματοποιούν εκδρομές με τα υδροπλάνα, τόσο σε μέρη εντός της Κρήτης όσο και σε κοντινά νησιά, αυξάνοντας έτσι τους τουριστικούς προορισμούς που θα μπορούν να επισκέπτονται, γεγονός που θα καθιστά ακόμη πιο ξεχωριστές τις διακοπές τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω