Στην Έκθεση Αθλητικής Ρομποτικής, Ηλεκτρονικού και Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, που διεξήχθη στις 8 Σεπτεμβρίου 2021, παράλληλα με τον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος esports WRC στο ΟΑΚΑ, συμμετείχε το Εργαστήριο Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου-Υπολογιστή του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΤΕ), μεταξύ 17 φορέων, από όλη τη χώρα.
Το Εργαστήριο συμβάλλει ενεργά στην εξέλιξη του τομέα των esports εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχοντας τον τεχνικό συντονισμό του ευρωπαϊκού έργου COPAEUROPE, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 (H2020).
Το
Συγκεκριμένα, μέσω του COPA EUROPE τόσο οι επαγγελματίες του χώρου αλλά και απλοί φίλοι των esports θα μπορούν να δημιουργούν με αυτοματοποιημένο τρόπο, με τη βοήθεια Τεχνητής Νοημοσύνης, ποικίλο πολυμεσικό περιεχόμενο το οποίο θα διοχετεύεται σε πολλαπλά κανάλια ενημέρωσης (π.χ., socialmedia, blogs, ενημερωτικά sites).




