Ροή Ειδήσεων

Έλληνες εκπαιδευτές WHO

2η Ημερίδα «ΚΡΗΤΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΝ»

Ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος του τμήματος Δημόσιας και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Δρ. Αντώνιος Παπαδάκης και ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιώς και Νήσων, Ιατρός Χαράλαμπος Βασιλείου, είναι οι δύο Έλληνες επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας που επελέγησαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας – ΠΟΥ (World Health Organization – WHO) προκειμένου να εκπαιδεύουν συναδέλφους τους σε θέματα επιθεώρησης και έκδοσης πιστοποιητικών Υγιεινής Πλοίων και κρουαζιερόπλοιων.
          Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν την εμπειρία τους και την τεχνογνωσία τους σχετικά με τις τεχνικές επιθεώρησης πλοίων και τις νέες πρακτικές που επέβαλε η πανδημία στον τομέα αυτό ώστε να τις εφαρμόσουν εμπλουτισμένες με την καθοδήγηση και τις οδηγίες του Π.Ο.Υ. στην καθημερινή εργασιακή τους πρακτική.
          Στα πλαίσια αυτής της εκπαίδευσης όλοι οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να υποβάλλουν περιοδικές αναφορές στον Π.Ο.Υ., καθώς και να συμμετέχουν με σχετικές παρουσιάσεις των εργασιών τους στο  2ο στάδιο της εκπαίδευσης που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2022 στον Πειραιά.
          Να σημειωθεί ότι σκοπός της εκπαίδευσης των δύο στελεχών είναι να δημιουργηθεί ένας κατάλογος εμπειρογνωμόνων από τους εκπαιδευμένους επιθεωρητές που θα χρησιμοποιηθούν για μελλοντικές ανάγκες εκπαίδευσης για την υγιεινή πλοίων, τόσο σε περιφερειακό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.
          Στην εκπαίδευση συμμετείχαν επιθεωρητές από το Μαρόκο, τη Γεωργία, τη Γερμανία, το Ομάν, το Πακιστάν, την Ισπανία, την Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Χορηγίες 2ης Ημερίδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω