Ροή Ειδήσεων

Έλληνες σκακιστές στη κορυφή του ΝΑΤΟ

Την 1η θέση, μεταξύ 83 αθλητών που αγωνίστηκαν, με 2 ολόκληρους βαθμούς πάνω από όλους τους υπόλοιπου σκακιστές που συμμετείχαν, κατέκτησε ο Έλληνας σκακιστής Παπασημακόπουλος Αλέξανδρος, στο 31st NATO Chess Championship.
Επίσης την 2η θέση στην ομαδική κατάταξη του πρωταθλήματος, κατέκτησαν οι Έλληνες σκακιστές με 20,5 βαθμούς, μένοντας οριακά πίσω μόνο από την ομάδα της Πολωνίας που πήρε τη 1η θέση με 21,0 βαθμούς.
Την Ελληνική αποστολή, που έλαβε μέρος στους αγώνες με την υποστήριξη και συνδρομή του ΓΕΕΘΑ/ΑΣΑΕΔ, αποτελούσαν οι Υπαστυνόμος Β΄ Σπύρος Νταλαμπίρας ως αρχηγός αποστολής, ο Σμηναγός (Ο) Ανδρέας Νικομάνης, ο Υπαστυνόμος  Β΄ Αναστάσιος Παυλίδης, ο Ανθυπολοχαγός (Ο) Παπασημακόπουλος Αλέξανδρος, ο Επισμηνίας (ΟΑΑΔ) Κωνσταντίνος Μουρούτης και η Υπαρχιφύλακας Αικατερίνη Παυλίδου.
Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο Βέλγιο το χρονικό διάστημα 11-15 Οκτώβρη 2021 και διοργανώθηκαν από το Belgian Military Chess Club, με την υποστήριξη την Σκακιστικής Ομοσπονδία του Βελγίου. Το πρωτάθλημα διεξήχθη με την συμμετοχή 15 κρατών μελών το ΝΑΤΟ (και συνολικά 18 ομάδων) και 99 σκακιστών, με ελβετικό σύστημα 7 γύρων και χρόνο σκέψης 1,5 ώρα για όλη την παρτίδα με προσαύξηση 30 δευτερολέπτων για κάθε κίνηση, από την πρώτη κίνηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω