Ροή Ειδήσεων

Έναρξη κρουαζιέρας

Την Κυριακή 3 Απριλίου 2022, ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) διοργάνωσε ειδική εκδήλωση επί του κρουαζιερόπλοιου Mein Schiff 5, με σημασιολογικό χαρακτήρα, ως εναρκτήριας homeport σεζόν. Το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 5, επέλεξε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το λιμάνι Ηρακλείου ως homeport για την Μεσόγειο όπου θα πραγματοποιεί κυκλικά δρομολόγια από το Ηράκλειο προς το Αιγαίο και εναλλακτικά προς το Ιόνιο σε 7 ημέρες κρουαζιέρες.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Κικίλιας, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουτουλάκης, ο Γενικός Διευθυντής ΕΛΙΜΕ κ. Ιατρίδης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Λαμπρινός, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηρακλείου κ. Δουβής, εκπρόσωποι του Α και Β βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και εκπρόσωποι Φορέων και Οργανισμών. Σημαντικές επίσης παρουσίες ήταν από την MEDcruise η Πρόεδρος κ. Ayan Figen, η Γενική Γραμματέας κ. Αιμιλία Παπαχρήστου και η εκπρόσωπος της CLIA στην Ελλάδα κ. Μαρία Δεληγιάννη.
          Ο Καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου κ. Γιώργος Δήμου, αναφέρθηκε με τα πλέον αισιόδοξα μηνύματα για τον Τουρισμό χαρακτηρίζοντας την Κρήτη ως «Ναυαρχίδα του Τουρισμού» και επεσήμανε την σπουδαιότητα του Λιμένος Ηρακλείου για την συμβολή του στην ανάπτυξη της Κρουαζιέρας δίνοντας τα εύσημα στην Διοίκηση του ΟΛΗ και ειδικά στον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Μηνά Παπαδάκη για την προσπάθεια που καταβάλλει με τους συνεργάτες του και τους υπηρεσιακούς παράγοντες.
          Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μηνάς Παπαδάκης επισήμανε ότι το Λιμάνι του Ηρακλείου αποτελεί ένα από τα βασικά λιμάνια κρουαζιέρας της χώρας μας, τόσο ως λιμάνι αφετηρίας όσο και ως λιμάνι διέλευσης με την φετινή σεζόν να αναμένεται διπλασιασμός τόσο σε επίπεδο προσεγγίσεων όσο και σε επίπεδο επιβατών. Η Διοίκηση του ΟΛΗ θεωρεί την Κρουαζιέρα έναν από τους βασικότερους πυλώνες ανάπτυξης που συνεισφέρει σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω