Ροή Ειδήσεων

«Έφυγε» Ο Ανέστης Βλάχος

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Ανέστης Βλάχος ο οποίος νοσηλευόταν τις τελευταίες εβδομάδες στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» λόγω επιδείνωσης της υγείας του.
Ο Ανέστης Βλάχος γεννήθηκε στην Προσοτσάνη Δράμας το 1934 από γονείς γεωργούς. Εγκαταστάθηκε στην Καλλιθέα το 1946 και σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολή Κινηματογράφου-Θεάτρου Σταυράκου, όπου παράλληλα με τις σπουδές του δούλευε σε οικοδομή όπου σε εργατικό ατύχημα έχασε το μάτι του.
Ξεκίνησε την καριέρα στον κινηματογράφο παίρνοντας μέρος στην πρώτη ταινία του Κούνδουρου «Μαγική Πόλις». Το 1956 συμμετείχε σε δύο ακόμα από τις σημαντικότερες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, «Το Κορίτσι με τα Μαύρα» του Κακογιάννη και στο «Δράκο» του Κούνδουρου.
Συμμετείχε σε περισσότερες από 90 ταινίες, κερδίζοντας τιμητικές διακρίσεις στο ΦΕΚΘ το 1966 και το 1974, για τις ερμηνείες στις ταινίες «Με τη Λάμψη στα Μάτια» και «Κιέριον» αντίστοιχα, και με τιμητική διάκριση για την ερμηνεία στην ταινία του Μανουσάκη «Ο Φόβος» στο Φεστιβάλ Τυνησίας το 1966.
Στο θέατρο, πρωτοεμφανίστηκε με το έργο «Θάψτε τους νεκρούς» και συνέχισε παίζοντας σε όλα τα είδη, ενώ εμφανίστηκε και στην τηλεόραση. Το 1994, ύστερα από απουσία πολλών χρόνων, πρωταγωνίστησε στην ταινία «Αυτόπτης μάρτυρας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω