«Έφυγε» ο Αρτέμης Σαϊτάκης

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 67 ετών, άφησε τα ξημερώματα ο Αρτέμης Σαϊτάκης, διευθυντής του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης.
Ο Αρτέμης Σαϊτάκης σπούδασε Χημεία και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές σε Βιοτεχνολογία και Διοίκηση Επιχειρήσεων. Από το 1985 εργαζόταν στο Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας (ΙΤΕ) σαν Ειδικός Λειτουργικός Επιστήμονας. Διευθυντής του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης (ΕΤΕΠ-Κ), Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Διαχείρισης και Ανάπτυξης του ΕΤΕΠ-Κ ΑΕ. Διευθυντής και Υπεύθυνος Διασφάλισης Ποιότητας της MINOTECH Biotechnology (Δραστηριότητα του ΙΤΕ/IMBB).
Είχε συμμετάσχει σαν συντονιστής ή εταίρος στην υλοποίηση ενός μεγάλου αριθμού περιφερειακών, εθνικών και ευρωπαϊκών έργων σχετικά με την Επιχειρηματικότητα, με έμφαση στη νεανική και ακαδημαϊκή, Περιφερειακή Καινοτομία, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Τουρισμός, Διαχείριση και Αξιοποίηση Διανοητικής Ιδιοκτησίας και Μεταφορά Τεχνολογίας. Εξωτερικός σύμβουλος του ΤΑΙΕΧ της ΕΕ, μέλος του Δικτύου Κινητικότητας Ερευνητών EURAXESS, Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα Marie Curie Actions (FP7). Συμμετείχε από το 2009 στο πρόγραμμα Erasmus for Young Entrepreneurs που υποστηρίζει τη μετακίνηση νέων επιχειρηματιών σε χώρες της ΕΕ και τρίτες χώρες.
Είχε περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρία σε Μεταφορά και Αξιοποίηση Τεχνολογίας, Διαχείριση και Προστασία Διανοητικής Ιδιοκτησίας, Επιχειρηματική Ανάπτυξη, Διαχείριση και Αξιοποίηση Διανοητικής Ιδιοκτησίας, Τεχνολογικά Πάρκα και Θερμοκοιτίδες Επιχειρήσεων, Περιφερειακή Ανάπτυξη και Στρατηγική Καινοτομίας και Έξυπνης Εξειδίκευσης.
            Το συλλυπητήριο μήνυμα του καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης, Προέδρου του ΙΤΕ ανέφερει:
«Αγαπητοί Συνάδελφοι και Φίλοι,
Με βαθύτατη θλίψη και οδύνη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του αγαπημένου Συναδέλφου και Φίλου, Διευθυντή του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου του ΙΤΕ, Αρτέμη Σαϊτάκη.
Ο Αρτέμης, τους τελευταίους μήνες έδινε υπεράνθρωπη μάχη για τη ζωή του, χωρίς ούτε στιγμή να παραμελήσει τα διοικητικά καθήκοντά του και τους συνεργάτες του, με τους οποίους είχε καθημερινές συναντήσεις, μέχρι την τελευταία στιγμή.
Η απώλειά του είναι δυσβάσταχτο χτύπημα για το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο, για το Ίδρυμα και για εμένα προσωπικά.»
            Επίσης συλλυπητήριο μήνυμα έστειλε και ο Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης.
«Ο Αρτέμης Σαϊτάκης συνέδεσε το όνομά του με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας. Συνέβαλε καθοριστικά, ως Διευθυντής του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου, στην ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας στο νησί μας.
Ως Περιφέρεια Κρήτης, εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του, σε όλους τους συναδέλφους τους από την επιστημονική κοινότητα.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω