Ίδρυση Ακαδημίας Οίνου

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 22 δευτ.]

Η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) ίδρυσε το Greek Wine Academy, με στόχο την συνετή, μοντέρνα γνώση, και η εκπαίδευση των επαγγελματιών σε σχέση με το καθεστώς που διέπει τους οίνους ΠΟΠ και ΠΓΕ καθώς και τη λελογισμένη κατανάλωση των κρασιών.
            Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Greek Wine Academy σκοπό έχουν να παρέχουν στους επαγγελματίες του οίνου εκπαίδευση και εργαλεία για την παρουσίαση του κρασιού με υπευθυνότητα, εστιάζοντας στα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ελληνικών αμπελουργικών περιοχών, αλλά και των γηγενών ποικιλιών, σε μια προσπάθεια να καθιερώσει τους ελληνικούς οίνους ΠΟΠ & ΠΓΕ στον παγκόσμιο οινικό χάρτη καθώς και να συνδέσει το Επώνυμο Ελληνικό Κρασί με την ισχυρή πολιτιστική Ελληνική ταυτότητα μέσω των Πρεσβευτών του, που δεν είναι άλλοι από τα Ξενοδοχεία και τα Εστιατόρια της Ελλάδας και του κόσμου.
            Το Greek Wine Academy απαρτίζεται από δυο εκπαιδευτικά προγράμματα:
• Το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το GWA Foundation Certificate, χώρα – στόχο έχει την Ελλάδα και διδάσκεται στην Ελληνική Γλώσσα.
• Το δεύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το GWA Advanced Certificate, αφορά την κατάρτιση και επικοινωνία του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού στην παγκόσμια αγορά, και είναι αγγλόφωνο.
            Η Πιστοποίηση GWA Foundation Certificate απευθύνεται στην Ελλάδα, στο προσωπικό πρώτης γραμμής και στα τελικά σημεία πώλησης κρασιών, όπως τους επαγγελματίες HO.RE.CA. και τους επαγγελματίες λιανικής πώλησης. Οι κάτοχοι του GWA Foundation Certificate θα μπορούν να προωθήσουν σωστά το Επώνυμο Εμφιαλωμένο Ελληνικό Κρασί (οίνοι ΠΟΠ & ΠΓΕ), να δώσουν ενημερωμένες συμβουλές σε καταναλωτές, να κατανοήσουν τις κατευθύνσεις του Wine in Moderation και να γίνουν Πρεσβευτές του Ελληνικού Αμπελώνα.
            Καθώς τα δίδακτρα του Greek Wine Academy επιδοτούνται πλήρως από την ΕΔΟΑΟ, η συμμετοχή στα προγράμματα εγκρίνεται μετά από την Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.  Η Πιστοποίηση GWA Advanced Certificate του Greek Wine Academy πρωτίστως απευθύνεται σε σπουδαίες προσωπικότητες του διεθνούς οινικού εμπορίου (Ambassadors) και σε έμπειρους εκπαιδευτές στο παγκόσμιο δίκτυο οινικής εκπαίδευσης (Educators). Επαγγελματίες, με πολυετή οινική εμπειρία στους κλάδους της φιλοξενίας, της εστίασης, της λιανικής πώλησης καθώς και της χονδρικής (διανομείς κρασιού), από ολόκληρο τον κόσμο θα μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον.
            Η επιτυχία στις εξετάσεις είναι απαραίτητη προϋπόθεση απονομής της Πιστοποίησης και θα οδηγεί είτε στον Τίτλο GWA Ambassador, είτε στον Τίτλο GWA Educator. Η διάρκεια των μαθημάτων και των εξετάσεων είναι δεκαεννιά (19) ώρες. Η διδασκαλία θα γίνεται στην Αγγλική γλώσσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω