Ίδρυση Πατριαρχικού Ιδρύματος στα Χανιά

Ιδρύθηκε Πατριαρχικό Ίδρυμα «Βαρθολομαίος» με έδρα τη Ιστορική Μονή της Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι Χανίων, με Πρόεδρο τον εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη Σεβασμιώτατο Εμμανουήλ και συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη. Το νέο Ίδρυμα, εκτός του μουσειακού -αρχειακού χαρακτήρα θα έχει αναφορά και πρόσβαση στην Εκκλησία στην κοινωνία, την Επιστήμη, τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση, στον διάλογο των εκκλησιών, τον διαπολιτισμικό διάλογο, στην προστασία του Περιβάλλοντος, στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, την οικολογία.
Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο ορίστηκε με απόφαση του Πατριάρχου και αποτελείται από τους:
1. Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα  Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ
2. Θεοφ. Επίσκοπο Δορυλαίου και Ηγούμενο της Μονής κ. Δαμασκηνό
3. Οσιολ. Πρωτοσύγκελλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Θεόδωρο Μεϊμάρη
4. Αρχιμανδρίτη κ. Αγαθάγγελο Σίσκο, Αρχειοφύλακα των Πατριαρχείων
5. Σταύρο Αρναουτάκη, Περιφερειάρχη  Κρήτης
6. Παναγιώτη Σημανδηράκη, Δήμαρχο Χανίων
7. Αθανάσιο Κεχαγιόγλου, δικηγόρο Αθηνών.
Η ανακοίνωση έγινε στην πολιτιστική εκδήλωση στον χώρο του Κειμηλιαρχείου της Ιεράς Μονής, για την επέτειο των τριάντα χρόνων Πατριαρχίας, της Α.Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.
Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό η Α.Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ. Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, και ακολούθησε ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, με θέμα: «Ἡ τριακονταετής σταυροαναστάσιμος διακονία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου».
Η εκδήλωση έκλεισε με ομιλία της Αμαλίας Κωτσάκη, Αναπλ. Καθηγήτριας της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου Κρήτης, με θέμα: «Ανάδειξις και μετατροπή της παλαιάς Ιερατικής Σχολής της Αγίος Τριάδος των Τζαγκαρόλων, εις Πατριαρχικόν Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Πατριάρχης Βαρθολομαίος = Αρχιτεκτονική προσέγγισης και άξονες σχεδιασμού».
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν Αρχές, Εκπρόσωποι Αυτοδιοίκησης, Θεσμικοί φορείς, ενώ από πλευράς Περιφέρειας συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Χανίων Νίκος Καλογερής, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Κώστας Γύπαρης, η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Σοφία Μαλανδράκη-Κρασουδάκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω