Αγορά νωπών φρούτων – λαχανικών Γερμανίας

[χρόνος ανάγνωσης 42 δευτερόλεπτα]

Η ποσότητα των φρούτων και των λαχανικών που καλλιεργούνται στην Γερμανία δεν επαρκεί για να ικανοποιήσει τις διατροφικές ανάγκες του τοπικού πληθυσμού, ο οποίος πλέον έχει υπερβεί τα 84 εκατομμύρια, με τα στοιχεία του Ιανουαρίου 2023. Εκτιμάται ότι εγχώρια παραγωγή αρκεί για να καλύψει μόνο το 1/3 των αναγκών σε λαχανικά και το 1/5 των αναγκών σε φρούτα, ενώ για τις υπόλοιπες ποσότητες εξαρτάται από εισαγωγείς, σύμφωνα με την έρευνα αγοράς του γραφείου οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο, που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο 2023.
Λόγω των αυξημένων καταναλωτικών αναγκών, η Γερμανία είναι εισαγωγέας φρούτων και λαχανικών, με αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο.  Εισάγει κυρίως σε φρούτα μπανάνες, μήλα, πορτοκάλια, κλημεντίνες, επιτραπέζια σταφύλια, ενώ σε ότι αφορά τα λαχανικά εισάγει ντομάτες, αγγούρια, πιπεριές, λάχανα, κρεμμύδια και καρότα. Οι έξι μεγαλύτερη εξαγωγείς νωπών φρούτων και λαχανικών στην Γερμανία είναι η Ισπανία, η Ολλανδία, η Ιταλία, η Κόστα Ρίκα, ο Ισημερινός και η Κολομβία.
Οι Ελληνικές εξαγωγές στην Γερμανία, έχουν ανοδικές τάσεις και συγκεκριμένα μεταξύ 2018 έως 2021, κατά 44% των φρούτων και 23% των λαχανικών.
            Ολόκληρη η έρευνα νωπών φρούτων και λαχανικών της γερμανικής αγοράς:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω