Αγορά οπωροκηπευτικών Βουλγαρίας

[χρόνος ανάγνωσης 46 δευτερόλεπτα]

Η Βουλγαρία αποτελεί τα τελευταία έτη, σε απόλυτους αριθμούς, τον σημαντικότερο οικονομικό και εμπορικό εταίρο της χώρας μας στα Βαλκάνια και έναν από τους σημαντικότερους παγκοσμίως. Το γεγονός αυτό, επιβεβαιώθηκε και μέσα στο έτος 2022 με τις εξαγωγές μας προς τη Βουλγαρία να καταρρίπτουν κάθε προηγούμενο ρεκόρ και να ανέρχονται σε 4,2 δις ευρώ (2ος σημαντικότερος εξαγωγικός εταίρος της Ελλάδας παγκοσμίως, πίσω από την Ιταλία) και τον συνολικό όγκο διμερούς εμπορίου να φθάνει τα 6,8 δις ευρώ.
          Τα παραπάνω καταγράφει η Έρευνα Αγοράς για τον κλάδο των οπωροκηπευτικών στη Βουλγαρία, του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, της Ελληνικής Πρεσβείας στην Σόφια.
          Ειδικότερα η Ελλάδα εξάγει στη Βουλγαρία περίπου 2.500 βιομηχανικά και 400 αγροτικά προϊόντα. Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τα αγροδιατροφικά προϊόντα, την τελευταία πενταετία έχει σημειωθεί εντυπωσιακή αύξηση των εξαγωγών μας της τάξης του 62,8%.
          Σημαντικές κατηγορίες εξαγόμενων τροφίμων από τα λαχανικά και φρούτα οι σημαντικότερες κατηγορίες εξαγόμενων προϊόντων μας προς τη Βουλγαρία είναι οι ελιές, οι ντομάτες και τα αγγούρια, οι μπανάνες, οι φράουλες, τα πορτοκάλια (ναβελίνες και κλημεντίνες), τα καρπούζια, τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια (εποχιακά), ενώ σημαντική εξαγωγική άνοδο σημειώνουν τα τελευταία έτη κατηγορίες οπωροκηπευτικών όπως τα λεμόνια, τα ακτινίδια, τα βερίκοκα και τα κεράσια.

Ολόκληρη η Έρευνα Αγοράς του Γραφείου Ο.Ε.Υ. Σόφιας:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω