Ροή Ειδήσεων

Αγροτουριστική Επιχειρηματικότητα Γυναικών

Το «3ο Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας Γυναικών: Αγροτουρισμός», διοργανώνουν ο Δήμος Πλατανιά και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Πλατανιά (ΔΕΠΙΣ Πλατανιά) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακό Τμήμα Κοινωνικής Ένταξης και Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Κρήτης (ΠΕΠΙΣ Κρήτης), το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.
Η εκδήλωση θα διεξαχθεί Σάββατο 19 Μαρτίου και Κυριακή 20 Μαρτίου 2022, από 10:00 έως 15:00μ.μ., στο Πολύκεντρο Βουκολιών Δήμου Πλατανιά Χανίων με δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης μέσω της πλατφόρμας zoom, από το Τμήμα Κοινωνιολογίας (Εργαστήριο Φύλου) του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο πλαίσιο υλοποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης «Δράσεις Προώθησης της Ισότητας των Φύλων στην Περιφέρεια Κρήτης 2018-2020».
          Η  συγκεκριμένη δράση έχει ως κύριο στόχο να καταρτίσει γυναίκες επιχειρηματίες στις βασικές αρχές λειτουργίας αγροτουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων. Στο Εργαστήριο θα αναπτυχθούν βασικά θέματα οργάνωσης και ανάπτυξης αγροτουριστικών επιχειρήσεων και θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές επιχειρηματικότητας.
          Γυναίκες οι οποίες ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το εργαστήριο καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας τη φόρμα https://forms.gle/TK2omk3ta96npMbs7 σε αυτό το σύνδεσμο ή με αποστολή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected], σημειώνοντας αν προτίθενται να παρακολουθήσουν δια ζώσης ή διαδικτυακά για κάθε μία από τις ημέρες διεξαγωγής του εργαστηρίου. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν με το [email protected].
          Η κυρία Βασιλική Πετούση, Διευθύντρια του Κέντρου Μελετών για το Κοινωνικό Φύλο (Εργαστήριο Φύλου) του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνιολογίας, τόνισε ότι, «το Εργαστήριο, ταυτόχρονα με τη διεξαγωγή έρευνας και διδασκαλίας για ζητήματα φύλου, έμφυλων διακρίσεων και ισότητας, προωθεί δράσεις που συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση σε θέματα φύλου και την ανάδειξη της σημασίας της ισότιμης και δυναμικής συμμετοχής των γυναικών στην οικονομική ζωή, την ανάπτυξη και τον δημόσιο βίο γενικότερα. Η διοργάνωση του 3ου Εργαστηρίου Επιχειρηματικότητας αποσκοπεί στην παροχή πρακτικών γνώσεων και την ανάδειξη βέλτιστων πρακτικών επιχειρηματικότητας γυναικών στον αγροτουριστικό τομέα».
          Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πλατανιά κυρία Ασπασία Λουπάκη, Πρόεδρος της ΔΕΠΙΣ Πλατανιά και εκπρόσωπος των Επιμελητηρίων της Κρήτης στην ΠΕΠΙΣ, σε δήλωσή της υπογραμμίζει πως «στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον, οι δράσεις προώθησης της ισότητας είναι αναγκαίο να έχουν πρακτικό και ουσιαστικό χαρακτήρα. Το εργαστήριο που με μεγάλη ικανοποίηση διοργανώνουμε στο Δήμο Πλατανιά αποτελεί μια καλή πρακτική που προσφέρει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε από κοντά τη δυναμική παρουσία των γυναικών σ’ ένα ιδιαίτερα απαιτητικό αλλά και εξαιρετικά ενδιαφέροντα τουριστικό κλάδο όπως είναι ο αγροτουρισμός που αναπτύσσεται δυναμικά και στην Κρήτη. Καλούμε όλες τις ενδιαφερόμενες επιχειρηματίες των Χανίων να συμμετέχουν στο διήμερο εργαστήρι, με την ελπίδα να αποτελέσει αφετηρία για την περαιτέρω ενδυνάμωση της τοπικής γυναικείας επιχειρηματικότητας». 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω