Αειφόρος ανάπτυξη Οινοτουρισμού

[χρόνος ανάγνωσης 51 δευτερόλεπτα]

Η ανάπτυξη δεξιοτήτων και η καλύτερη κατανόηση των επιπτώσεων και των τάσεων του οινοτουρισμού προσδιορίστηκαν ως κρίσιμα στοιχεία για τη δημιουργία αξίας και την προώθηση των αμπελοοινικών περιοχών, ενισχύοντας τελικά την ανταγωνιστικότητά τους, υπογραμμίστηκε  στο 7ο Συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού – UNWTO, για τον Οινοτουρισμό που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Λα Ριόχα.
          Την εκδήλωση συμμετείχαν παράγοντες από αναδυόμενους όσο και από καθιερωμένους οινικούς προορισμούς, όπως η Αργεντινή, η Αρμενία, η Χιλή, η Γαλλία, η Γερμανία, η Πορτογαλία, η Νότια Αφρική, η Ισπανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
          Οι συμμετέχοντες συζήτησαν την ανάγκη εναρμόνισης της συλλογής δεδομένων, τη χρήση νέων πηγών δεδομένων και καινοτόμων στρατηγικών για την επέκταση νέων προϊόντων, την προσέγγιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τη χρήση ψηφιακών εργαλείων αιχμής και τη μόχλευση νέων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένης της Τεχνητής Νοημοσύνης, για τη δημιουργία γνώσης και της απρόσκοπτης εμπειρία. 
          Επίσης στο επίκεντρο του Συνεδρίου ήταν η σημασία της ύπαρξης εθνικών και τοπικών στρατηγικών οινοτουρισμού, ενισχύοντας παράλληλα τη συζήτηση για νέες, καινοτόμες μορφές συνεργασίας. Μια σειρά masterclasses επέτρεψε σε συμμετέχοντες από περισσότερες από 40 χώρες να ανταλλάξουν και να επεκτείνουν τις γνώσεις τους σχετικά με τους δεσμούς του οινοτουρισμού με τη γαστρονομία, τις τέχνες και τον πολιτισμό, την επικοινωνία και το branding, τις νέες τεχνολογίες, την ανάπτυξη προϊόντων και τη βιωσιμότητα.
          Τέλος το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο του UNWTO για τον Οινοτουρισμό το 2024, θα φιλοξενήσει η Αρμενία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω