Ροή Ειδήσεων

Αθλητικός Τουρισμός Ποδηλατικού Γύρου

Σε μια λαμπερή εκδήλωση στο Ολυμπιακό Ποδηλατόδρομιο, πραγματοποιήθηκαν τα «αποκαλυπτήρια» του Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, ο οποίος θα διεξαχθεί 27 Απριλίου με 1η Μαΐου 2022, ξεκινώντας από το Ηράκλειο Κρήτης και καταλήγοντας στα Ιωάννινα, μέσα από πανέμορφες διαδρομές και σημειολογικά σημεία μεγάλων πόλεων. Συνολικά συμμετέχουν 19 Επαγγελματικές ομάδες, 2 Εθνικές ομάδες, όπου ανάμεσά τους η Trek Segafredo από το κορυφαίο επίπεδο και 147 αθλητές.
          Επιγραμματικά τα ετάπ είναι τα εξής:
• 1ο ετάπ: Ηράκλειο-Ρέθυμνο-Χανιά 190,1χμ (27/4/2022)
• 2ο ετάπ: Αθήνα (ΟΑΚΑ-Μαρούσι) – Ιτέα 165,0χμ (28/4/2022)
• 3ο ετάπ:STAGE: Δελφοί – Λαμία – Καρδίτσα, 172,5χμ (29/4/2022)
• 4ο ετάπ: Καρδίτσα-Λίμνη Πλαστήρα-Λάρισα 174,0χμ (30/04/2022)
• 5ο ετάπ: Μετέωρα (Καλαμπάκα) – Ιωάννινα, 154,5χμ 1/05/2022
          Βασικοί σταθμοί, το Ηράκλειο, ο Άγιος Νικόλαος, το Ρέθυμνο και τα Χανιά στην Κρήτη, το φιλόξενο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών με το ξεχωριστό ΔΕΗ Ο.Α.Κ.Α bike Festival, η ΙΤΕΑ, οι Δελφοί, ο Θεσσαλικός κάμπος με την Καρδίτσα, τον Τύρναβο, το Κιλελέρ και την Λάρισα και τέλος τα Μετέωρα με τα μαγευτικά Ιωάννινα θα συνθέσουν το εντυπωσιακό puzzle των αποκεντρωμένων εκδηλώσεων.
          Επίσης θα υπάρχουν όλες τις μέρες παράλληλες εκδηλώσεις με συμμετοχή παιδιών και νέων ανθρώπων με σκοπό να δουν τις αθλητικές αλλά και περιηγητικές  δυνατότητες της χρήσης του ποδηλάτου.
          Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε ότι «Δημιουργούμε ένα τεράστιο αθλητικό, τουριστικό και οικονομικό γεγονός στην πατρίδα μας. Η Ελλάδα μπαίνει στο επίκεντρο της διεθνούς αγωνιστικής ποδηλασίας με τη διεξαγωγή του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας».
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού μεταξύ άλλων επισήμανε:
            Αθλητική Εξωστρέφεια της χώρας
«Χρειάστηκαν, λοιπόν, δέκα χρόνια, πολύ ανηφορικά, για να κάνει η Ελλάδα την ορθοπεταλιά της και να καταφέρει να βγει ξανά μπροστά, με αξιώσεις, διοργανώνοντας μεγάλα αθλητικά γεγονότα.Διεκδικώντας τη θέση που της αρμόζει στο παγκόσμιο αθλητικό γίγνεσθαι!
Σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις, που δεν περιορίζονται στον υψηλού επιπέδου αγωνιστικό τους χαρακτήρα, αλλά αξιοποιούνται πολύπλευρα με πολλαπλά οφέλη.
Άλλωστε, είναι πολύ μεγάλο λάθος να αντιμετωπίζει κανείς τον αθλητισμό σε στενά πλαίσια, αμιγώς σε ό,τι αφορά τον αγωνιστικό του χαρακτήρα.
Τα τελευταία 2,5 χρόνια, στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, δώσαμε κι άλλες διαστάσεις στον Αθλητισμό, αγκαλιάζοντας όλα τα αθλήματα, ανεξαιρέτως δημοφιλίας».
            Αθλητικός τουρισμός
«Η συστηματική σύνδεση, λοιπόν, του αθλητισμού με τον τουρισμό μπορεί να ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό αυτή τη σημαντική εθνική οικονομική δραστηριότητα -όπως συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια σε άλλες χώρες- και να τονώσει ακόμα περισσότερο τις τοπικές κοινωνίες.Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε οφέλη από την διαρκώς αυξανόμενη βιομηχανία του αθλητικού τουρισμού, που κατέχει το 12,2% της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς και που στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες αντιστοιχεί στο 20% του τουρισμού. Κι επιτρέψτε μου να πω ότι το 20% δεν αρκεί. Δεν αρκεί για την Ελλάδα, τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων».
            Αθλητικό όραμα
«Όραμα μας είναι η Ελλάδα, αξιοποιώντας τη μοναδική αθλητική της ιστορία, να αναδείξει τη σύγχρονη αθλητική της παρουσία και τον πολιτισμό της, την απαράμιλλη ομορφιά της και τις μοναδικές της εικόνες, την κουλτούρα της και την ελληνική φιλοξενία της. Ο αθλητισμός μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά!Είναι ευκαιρία και πρέπει να την αξιοποιήσουμε στο έπακρο.Πριν από περίπου τέσσερις μήνες ανακοινώσαμε την αναβίωση μιας σπουδαίας διεθνούς διοργάνωσης στο υψηλότερο επίπεδο που έχει διεξαχθεί στη χώρα μας. Τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας, ο οποίος θα διεξαχθεί 27 Απριλίου με 1η Μαΐου.Σήμερα, καθώς μετράμε μόλις ένα μήνα πριν από την επίσημη έναρξή του, βρισκόμαστε εδώ, στο σπίτι της ποδηλασίας, στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο του διαρκώς εκσυγχρονιζόμενου πλέον αθλητικού πόλου, του ΟΑΚΑ, για να παρουσιάσουμε τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας.Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος, που αναβιώνει φέτος αναβαθμισμένος στο καλεντάρι της UCI, κατηγορίας 2,1 Europe Tour, με πέντε συναρπαστικές διαδρομές από την Κρήτη ως τα Ιωάννινα.Δημιουργούμε ένα τουριστικό, ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό γεγονός για τους πολίτες σε όλη την χώρα.
• Τουριστικό, χάρη στην τεράστια προβολή των πόλεων, που εκκινεί, διέρχεται και τερματίζει το peloton.
• Ψυχαγωγικό, διότι όλοι οι πολίτες μπορούν να το παρακολουθήσουν χωρίς αντίτιμο, απολαμβάνοντας τις θεαματικές μονομαχίες των υψηλού επιπέδου ποδηλατών που θα έρθουν και στη χώρα μας.
• Και εκπαιδευτικό, διότι έχουμε ετοιμάσει πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, τις οποίες θα δείτε στη συνέχεια, με στόχο την ενίσχυση της ποδηλατικής συνείδησης των πολιτών, σε μια εποχή, που επιτάσσει κάθε ενέργειά μας να αφήνει θετικό οικολογικό αποτύπωμα.
Και φυσικά, δίνουμε μεγάλη έμφαση και στα Άτομα με Αναπηρία. Ξέρετε, μια βόλτα με ποδήλατο για τα Άτομα με Αναπηρία, δεν αποτελεί πια απαγορευμένο καρπό.
Αντιθέτως, έχουμε χρέος, μέσα από αυτή τη σπουδαία διοργάνωση, να σηματοδοτήσουμε την αλλαγή νοοτροπίας προς την κατεύθυνση της χρήσης ποδηλάτου αλλά και της προσβασιμότητας των ΑμεΑ σε εναλλακτικά μέσα μετακίνησης.
            Τηλεοπτική κάλυψη
«Η τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα θα γίνει από τηλεοπτικούς σταθμούς μεγάλου κύρους και στις πέντε ηπείρους.Η Ευρώπη θα βλέπει Ελλάδα μέσα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς που: είναι μέλη της European Broadcasting Union, ενώ το τηλεοπτικό σήμα θα φτάσει:• Μέση Ανατολή.
• Νέα Ζηλανδία.
• Αυστραλία.
• Ιαπωνία.
• Κίνα.
• Νοτιοανατολική Ασία.
• Ινδία.
• Νότια Αφρική.
• Βόρεια και Νότια Αμερική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω