Ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας

Την μετά από 21 χρόνια ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κύπρου με την ηπειρωτική Ευρώπη μέσω Ελλάδας ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου, Βασίλης Δημητριάδης, σε συνέντευξη Τύπου, την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022 στην Αθήνα.   Πρόκειται για την γραμμή Λεμεσού- Πειραιά που ξεκινά στις 19 Ιουνίου με διάρκεια έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2022. Το δρομολόγιο θα εκτελεί επιβατικό οχηματαγωγό (Ro-Pax) μεταφορικής ικανότητας 400 ατόμων και 100 οχημάτων, Κυπριακής σημαίας. Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 22 δρομολόγια, με 4 τον Ιούνιο, 8 τον Ιούλιο, 7 τον Αύγουστο και 3 τον Σεπτέμβριο.
          Ειδικότερα υπάρχουν 38 καμπίνες 1ης κλάσης που μπορούν να φιλοξενήσουν 110 επιβάτες, 68 καμπίνες 2ης κλάσης για 180 επιβάτες και με 110 αεροπορικές θέσεις.
Το είναι 30 ωρών και θα εξυπηρετεί όσους επιθυμούν να επισκεφθούν την Κύπρο στις καλοκαιρινές διακοπές τους καθώς και του Κύπριους φοιτητές και όχι μόνο να επισκεφθούν δικούς τους ανθρώπους μεταφέροντας και τα οχήματά τους όπως αυτοκίνητα, μηχανές και ποδήλατα. Δίνει την δυνατότητα ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού καθώς μέσω των οχημάτων είναι εύκολη η μεταφορά εξοπλισμού καταδύσεων για επαγγελματίες και ερασιτέχνες δύτες.
          Το κόστος ανά επιβάτη, ενός ταξιδιού με επιστροφή, δεν ξεπερνά τα 160 ευρώ εκκινώντας από 76 ευρώ, ενώ υπάρχουν ειδικές τιμές για παιδιά. Ανάλογα χαμηλού κόστους είναι και οι τιμές των οχημάτων.
          Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύνδεση επιχορηγείται από την Κυπριακή Δημοκρατία, έχοντας πάρει το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω