Ροή Ειδήσεων

Ανάπτυξη τεχνολογιών ΑΠΕ

Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Υποστήριξη Έρευνας και Ανάπτυξης τεχνολογιών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) – Υδρογόνου και ωρίμανσης σχετικών επενδυτικών σχεδίων με φορείς υλοποίησης το Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας (ΙΤΕ) και το Εθνικό Κέντρο Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» (ΕΚΕΦΕΔ), από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργο Κασαπίδη, τον Πρόεδρο του ΙΤΕ καθηγητή Νεκτάριο Ταβερναράκη και τον Πρόεδρο του ΕΚΕΦΕ «Δ», Δρ. Γεώργιο Νούνεση.
Το παρεχόμενο ερευνητικό έργο στοχεύει στην υποστήριξη σε εργαστηριακό – ερευνητικό επίπεδο των τεχνολογιών υδρογόνου και κυψελών καυσίμου και στη μεταφορά τεχνογνωσίας για τον έγκαιρο σχεδιασμό και την ωρίμανση σχετικών ανταγωνιστικών έργων και δράσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Αντικείμενο της παρούσας Προγραμματικής Σύμβασης αποτελεί η παροχή συμβουλευτικών ερευνητικών υπηρεσιών αναφορικά με την ενσωμάτωση Τεχνολογιών Υδρογόνου και Κυψελών Καυσίμου στον Ενεργειακό της Σχεδιασμό με σκοπό τη δυνητική εξειδίκευση των στόχων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και τον καθορισμό των πιθανών πλάνων στρατηγικής, η εκπροσώπηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  στις διάφορες Ερευνητικές Ομάδες Εργασίας που θα δημιουργούνται σε Εθνικό & Ευρωπαϊκό Επίπεδο, όσον αφορά στις Τεχνολογίες Υδρογόνου και Κυψελών Καυσίμου, και στις αντίστοιχες συναντήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, η παροχή συμβουλευτικών ερευνητικών υπηρεσιών για τον καθορισμό τρόπων επιτυχούς υλοποίησης επιδεικτικών έργων.
Η ομάδα του ΙΤΕ που συμμετέχει στην πρόταση, αποτελείται από ερευνητές του Ινστιτούτου Πετρελαϊκής Έρευνας (ΙΠΕ), το οποίο ιδρύθηκε το 2019, με έδρα τα Χανιά. Το ΙΠΕ διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία και εμπειρία σε θέματα έρευνας παραγωγής και περιβαλλοντικής διαχείρισης υδρογονανθράκων, βιώσιμης Ενεργειακής Μετάβασης & Εναλλακτικών καυσίμων συμπεριλαμβανομένου και του υδρογόνου.
Η ομάδα του ΕΚΕΦΕ «Δ» αποτελείται από ερευνητές του Ινστιτούτου Πυρηνικών & Ραδιολογικών Επιστημών & Τεχνολογίας, Ενέργειας & Ασφάλειας. Το Ινστιτούτο διακρίνεται σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο για την υψηλής ποιότητας έρευνα στους τομείς της ενέργειας, του περιβάλλοντος και των τεχνολογιών υδρογόνου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω