Αναδιανομή φόρου Διαμονής

[χρόνος ανάγνωσης 51 δευτερόλεπτα]

«…θεωρούμε δίκαιο και αναγκαίο μέρος του Τέλους ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση να προορίζεται στους Ο.Τ.Α. α’ βαθμού, αποσκοπώντας να καλύψει την αντιμετώπιση δαπανών για τουριστικές υπηρεσίες ή έργα στην περιοχή του κάθε Δήμου που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, στην καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών της αλλά κυρίως θα προορίζεται παράλληλα και σε ανθεκτικά έργα και υποδομές θωράκισης από τις φυσικές καταστροφές.»
          Τα παραπάνω τόνισε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, στην επίσημη επιστολή που απεστάλη στα αρμόδια Υπουργεία, με αφορμή την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου για το φορολογικό νομοσχέδιο, επανάφερε με επιστολή του στα αρμόδια υπουργεία και φορείς, την πρόταση που είχε καταθέσει από το 2019, σχετικά με το φόρο Διαμονής (μετονομαζόμενο σε Τέλος Ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση), να γίνεται απόδοση μέρους του, στους Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού της Χώρας.  
          Η πρότασή του Δήμου Πλατανιά έγκειται στο υπό ψήφιση τέλος ανθεκτικότητας, το 60% να αποδίδεται στους πρωτοβάθμιους Ο.Τ.Α. της χώρας σε ετήσια βάση, με δεδομένο ότι οι Δήμοι έχουν την κύρια ευθύνη για μια σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία του τομέα του τουρισμού σε τοπικό επίπεδο (καθαριότητα, συντήρηση υποδομών, κατασκευή ανθεκτικών έργων, τουριστική προβολή, εφαρμογές λογισμικού για προβολή, κλπ) ενώ ταυτόχρονα είναι οι Δήμοι που δέχονται την «όχληση» από τις δραστηριότητες  του. Παράλληλα από το παραπάνω ποσοστό, το 20% να αποδίδεται οριζόντια σε όλους του Δήμους της Χώρας. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω