Ροή Ειδήσεων

Ανακαίνιση Δημοτικής Αγοράς Χανίων

Υπεγράφη η ανάθεση του έργου ανακαίνισης της Δημοτικής Αγοράς Χανίων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κρήτης με 15 εκ. ευρώ , μεταξύ του Δημάρχου Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας «ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ», Γεώργιου Κωτούλα, την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης δήλωσε: «Η Δημοτική Αγορά των Χανίων, ένα μεγάλο εμβληματικό έργο υπογράφεται σήμερα. Σηματοδοτεί μια νέα εποχή όχι μόνο για τα Χανιά αλλά για όλη την Κρήτη. Το εμβληματικό έργο αυτό ξεκινά με μια γενναία χρηματοδότηση αποκλειστικά από την Περιφέρεια Κρήτης».
Υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική Αγορά των Χανίων είναι το πιο σημαντικό από τα δημόσια έργα που έγιναν κατά τη διάρκεια της Κρητικής Πολιτείας. Το κτίριο κατασκευάστηκε την περίοδο 1911-1913, σε νεοκλασικό ύφος, με σταυροειδή κάτοψη και έκτοτε αποτελεί σημείο αναφοράς στην οικονομική, πολιτική, κοινωνική, πολιτιστική και τα τελευταία χρόνια, στην τουριστική ζωή της πόλης των Χανίων. Το 1980 κηρύχθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω