Ροή Ειδήσεων

Αναπτυξιακοί άξονες πρωτογενή τομέα

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό]

Αναπτυξιακοί άξονες πρωτογενή τομέα

Τις προτεραιότητες που έχει θέσει η Περιφέρεια Κρήτης, για τον πρωτογενή τομέα που θα αντιμετωπίζει τις αδυναμίες του, θα αξιοποιεί τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται και θα αμβλύνει τις αρνητικές επιπτώσεις από το πλήθος των εξωγενών απειλών, παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην τελετή εγκαινίων της 5ης αγροτικής έκθεσης Ιεράπετρας, την Παρασκευή 27 Μαΐου 2023.
Ειδικότερα υπογράμμισε πως οι παρεμβάσεις του σχεδίου ανάπτυξης της Περιφέρειας για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα χωρίζονται σε τρεις άξονες:  
• Ο πρώτος άξονας σχετίζεται με τη θωράκιση δύο βασικών μας πλεονεκτημάτων, δηλαδή τη θωράκιση της ποιότητας της παραγωγής και την αξιοποίηση του ανθρώπινου κεφαλαίου και της ποικιλομορφίας της Κρήτης.
• Ο δεύτερος άξονας εστιάζει στην τόνωση δύο αλληλένδετων πεδίων, τις συνέργειες και την εξωστρέφεια, μια προτεραιότητα που υπηρετείται και στο πλαίσιο της συμμετοχής της Περιφέρειας σε εθνικές και διεθνείς εκθέσεις.
• Ο τρίτος άξονας αφορά τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές, προκειμένου να εφαρμοστούν με πολλαπλασιαστικό και αποτελεσματικό τρόπο τα κονδύλια της νέας ΚΑΠ και του Ταμείου Ανάκαμψης.
            Τέλος επισήμανε πως η Περιφέρεια Κρήτης θα υποστηρίξει το μεγάλης πνοής έργο που αφορά την εγκατάσταση  της έκθεσης στην Ιεράπετρα με τις υποδομές που απαιτούνται και σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και το κράτος.
             Στην έκθεση τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος ενώ παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν οι εκπρόσωποι των διοργανωτών ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λασιθίου Θωμάς Χαριτάκης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης, οι εκλεγμένοι και πρώην βουλευτές καθώς και από την Περιφέρεια Κρήτης οι Αντιπεριφερειάρχες Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης και Πρωτογενή Τομέα Ειρήνη Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος πρωτογενή τομέα Λασιθίου Γιώργος Τσιφετάκης, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γουλιδάκης εκπρόσωποι τοπικών φορέων κι αρχών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω