Αναπτυξιακό Συνέδριο Μυλοποταμιτών

[χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά και 7 δευτ.]

Η «Πανελλήνια Πολιτιστική Ένωση Μυλοποταμιτών», πραγματοποιεί το 36ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Μυλοποταμιτών, το Σάββατο 19 Αυγούστου 2023 και ώρα 10:00, στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού Χαλέπας, της Κοινότητας Κρυονερίου, του Δήμου Μυλοποτάμου. Στη υλοποίηση του Συνεδρίου συμβάλλουν, ο Δήμος Μυλοποτάμου, η Κοινότητα Κρυονερίου και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Κρυονερίου και Αγριδίων, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.
Τα βασικά θέματα που θα απασχολήσουν  το συνέδριο θα είναι:
• «Παραδοσιακοί οικισμοί -Διαδρομές -Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά»
• Τοπική Ιστορία και Παράδοση. Το παράδειγμα του παγκόσμιου Νίκου Καζαντζάκη
            Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί και η βράβευση των καθαρότερων χωριών της περιοχής. Πρόκειται για ένα θεσμό τον οποίο έχει καθιερώσει η Πανελλήνια Πολιτιστική Ένωση Μυλοποταμιτών και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους Δήμους της περιοχής και την Περιφέρεια Κρήτης. Η αξιολόγηση των χωριών που θα διακριθούν έγινε από ειδική επιτροπή η οποία πραγματοποίησε δειγματοληπτικούς ελέγχους στο διάστημα των προηγούμενων μηνών. 
            Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου η Πανελλήνια Πολιτιστική Ένωση Μυλοποταμιτών έχει θεσμοθετήσει να βραβεύει τους εισαχθέντες συντοπίτες της από τα Λύκεια Ανωγείων, Περάματος, Πανόρμου, το 4ο Λύκειο Ρεθύμνου και το ΕΠΑΛ Γαράζου, στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. 
            Ειδικές τιμητικές διακρίσεις και  επιταγές θα δοθούν σε εκείνους που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο αριθμό μορίων, ενώ θα δοθούν σε όλους τους εισαχθέντες έπαινοι και δωροεπιταγές. Επίσης θα ακολουθήσει κλήρωση με αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα tablet, κα.
            Παράλληλα με τις εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθεί και ειδικό επιμορφωτικό  σεμινάριο στο οποίο θα συμμετέχουν οι φοιτητές καθώς και κάθε ενδιαφερόμενος. Το σεμινάριο θα συντονίζουν η Δρ Αγγελική Μπουρμπούλη, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ινστιτούτου Επιμόρφωσης (ΙΝ.ΕΠ.) Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) και ο Δρ. Μιχάλης Χρηστάκης, Πολιτικός και Διοικητικός Επιστήμονας, Δρ. Διεθνών Σχέσεων, Ειδίκευση στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές και Χρηματοδοτήσεις, Γενικός Γραμματέας Δήμου Νέας Σμύρνης και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης».
            Παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας του Αντώνη Δαφέρμου με θεματολογία από το Μυλοπόταμο.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 36ου ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΙΤΩΝ
10:00 Προσέλευση Συνέδρων & Επισήμων.
10:30 Έναρξη: Αγιασμός από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Πρόδρομο.
10:40 Καλωσόρισμα:
α) Του Προέδρου της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Ένωσης Μυλοποταμιτών κ. Μανώλη Κυρίμη.
β) Του Δημάρχου Μυλοποτάμου κ. Δημήτρη Κόκκινου. γ) Της Προέδρου της Κοινότητας Κρυονερίου κας Βασιλικής Σαλούστρου-Αντωνιδάκη.
δ) Της Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγριδίων κας Άννας Βατσινά.
ε) Της Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρυονερίου κας Ελένης Βερτούδου.
στ) Του Ηγουμένου της Ι. Μονής π. Πορφύριου Αουάντ.
11:05 Χαιρετισμοί:
Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης: «Οι Προοπτικές Ανάπτυξης της Κρήτης κατά τη νέα Αυτοδιοικητική Περίοδο».
11:25 Χαιρετισμοί Επισήμων.
12:00  Ι. Τιμητικές βραβεύσεις για την προσφορά τους. ΙI. Απονομή Βραβείων στα καθαρότερα χωριά της πρώην επαρχίας Μυλοποτάμου.
12:15 Παρουσίαση των χωριών Αγρίδια και Κρυονερίου: Όλγα  Μαρή, Διδάκτωρ Εκπαιδευτικής Διοίκησης, Δασκάλα Δημοτικής Εκπαίδευσης.
Α΄ ΜΕΡΟΣ  
12:35 Θέμα: «Παραδοσιακοί οικισμοί-Διαδρομές-Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά».
Συμμετέχουν:
Μαρία Λιονή, Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης.
Δέσποινα Διμμέλη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια: Πολεοδομικός Σχεδιασμός , Διευθύντρια Εργαστηρίου Πολεοδομικού και Χωροταξικού Σχεδιασμού (UrbaRegplan Lab), Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πολυτεχνείο Κρήτης.
Μιχάλης Μπούργος, Σύμβουλος Μηχανικός Ε.Μ.Π. Στρατηγικού- Χωρικού Σχεδιασμού και Καινοτομίας, Υπ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Μιχάλης Χρηστάκης, Πολιτικός & Διοικητικός Επιστήμονας, Δρ. Διεθνών Σχέσεων, Ειδίκευση στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές & Χρηματοδοτήσεις, Γενικός Γραμματέας Δήμου Νέας Σμύρνης. Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κλεισθένης».
Κωστής Χαλκιαδάκης, Δημοσιογράφος Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, Συντάκτης Θεμάτων Τουρισμού.
Συντονιστής:
Δημήτρης Μαρής, Δημοσιογράφος, Γ.Γ. Πανελλήνιας Πολιτιστικής Ένωσης Μυλοποταμιτών.  
Β΄ ΜΕΡΟΣ  
13:35 Θέμα: «Τοπική ιστορία και παράδοση. Το παράδειγμα του παγκόσμιου Νίκου Καζαντζάκη».
Συμμετέχουν:
Εμμανουήλ Ανδρουλιδάκης, Καθηγητής, Δρ κλασικής φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών Διδάσκων Καθηγητής στην Πατριαρχική Ανώτατη Ακαδημία Κρήτης.
Κατερίνα Ζωγραφιστού, Πρόεδρος Παραρτήματος Ελλάδας της Διεθνής Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ).
Ιωάννης Ανδρόνογλου, Δρ Μουσικολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστημονικός Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Ευάγγελος Χαριτόπουλος, Αρχαιολόγος-Αναστηλωτής και Υπεύθυνος Διαχείρισης έργων και Προγραμμάτων του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη.
Νίκος Σκουραδάκης «Το γενεαλογικό δέντρο της Οικογένειας Μαρίας Χριστοδουλάκη».
Συντονίστρια:  
Ειρήνη Δράγαση, Δημοσιογράφος, Φιλόλογος.
14:35 Παρεμβάσεις* εκπροσώπων  πολιτιστικών συλλόγων και φορέων της περιοχής –Τοποθετήσεις Συνέδρων.
*(Οι παρεμβάσεις θα πρέπει να είναι σύντομες, περίπου 3 λεπτών και σχετικές με το θέμα του συνεδρίου. Όσοι επιθυμούν να θίξουν ζητήματα  εκτός θεματολογίας μπορούν να το πράξουν γραπτώς. Τα σχετικά κείμενα θα δημοσιευθούν στην Εφημερίδα «Μυλοποταμίτικα Νέα».
14:55 Τιμητική εκδήλωση για τους φοιτητές της περιοχής.
• Βράβευση των φοιτητών που διακρίθηκαν.
• Απονομή επαίνων.
• Κλήρωση δώρων με τη συμμετοχή όλων των φοιτητών.
Συντονίστρια:  
Παρασκευή Μαρίνα (Εύη), Δικηγόρος, Νομική Σύμβουλος Πανελλήνιας Πολιτιστικής Ένωσης Μυλοποταμιτών.
15:30 Έκδοση ψηφίσματος Συνεδρίου και Λήξη εργασιών.
15:40 Δεξίωση προσφερόμενη από το Δήμο Μυλοποτάμου, την Κοινότητα Κρυονερίου και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Κρυονερίου και Αγριδίων. Τη δεξίωση θα πλαισιώσει το Μουσικό συγκρότημα του Νεκτάριου Σαμόλη  και το χορευτικό συγκρότημα «Λαογραφικός Όμιλος Λάζαρος & Μανώλης Χνάρης.
11:00 Παράλληλες εργασίες.
Διαδραστικό σεμινάριο για την αγορά εργασίας.
Συντονιστές:
Δρ. Αγγελική Μπουρμπούλη, Αναπληρώτρια Διευθύντρια ΙΝ.ΕΠ. Εθνικού  Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).
Δρ. Μιχάλης Χρηστάκης, Πολιτικός & Διοικητικός Επιστήμονας, Δρ. Διεθνών Σχέσεων, Ειδίκευση στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές & Χρηματοδοτήσεις, Γενικός Γραμματέας Δήμου Νέας Σμύρνης. Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης».
Θέματα σεμιναρίου:
1. Πώς καταρτίζω σωστά ένα βιογραφικό σημείωμα.
2. Οι απαντήσεις που προκρίνουν την πρόσληψή σε μια συνέντευξη.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας του Αντώνη Δαφέρμου με θεματολογία από το Μυλοπόταμο. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω