Ροή Ειδήσεων

Αναστολή Ρωσίας από μέλος UNWTO

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού – UNWTO αποφάσισε να πραγματοποιήσει έκτακτη Γενική Συνέλευση του UNWTO για να αντιμετωπίσει την αναστολή της ιδιότητας μέλους της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Τις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί η πρώτη Έκτακτη Γενική Συνέλευση του UNWTO.
Αυτή ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία του UNWTO που το Εκτελεστικό Συμβούλιο συνεδρίασε για να εξετάσει το ενδεχόμενο αναστολής ενός μέλους από τον Οργανισμό.
          Ο UNWTO αναφέρει ότι η επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας δεν συνάδει με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και αντιβαίνει στον θεμελιώδη στόχο του UNWTO όπως κατοχυρώνεται στο άρθρο 3 του Καταστατικού του, το οποίο ορίζει την «προώθηση και ανάπτυξη του τουρισμού με σκοπό να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη, τη διεθνή κατανόηση, την ειρήνη, την ευημερία και τον καθολικό σεβασμό και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ως θεμελιώδεις αρχές του Οργανισμού.
          Σύμφωνα με το καταστατικό του, η Γενική Συνέλευση του UNWTO έχει μόνη της την κυρίαρχη ευθύνη να αποφασίσει για την αναστολή της ιδιότητας μέλους οποιουδήποτε κράτους μέλους, εάν διαπιστώσει ότι το μέλος επιμένει σε μια πολιτική αντίθετη προς τους θεμελιώδεις στόχους του Οργανισμού, όπως κατοχυρώνεται στο άρθρο 3 του Καταστατικού του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω