Ροή Ειδήσεων

Ανθεκτική & βιώσιμη οικονομία

Ανθεκτική, βιώσιμη και πέρα των προσδοκιών χαρακτήρισε την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου η Διευθύντρια του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.
Ειδικότερα τόνισε ότι, «ενώ ήταν μια δύσκολη χρονιά για το Ηνωμένο Βασίλειο με τις προσαρμογές της πανδημίας και μετά το Brexit, η οικονομία αποδείχθηκε πιο ανθεκτική από το αναμενόμενο. Και τα θεμέλια για αυτήν την ανθεκτικότητα προήλθαν από μια ταχεία εκστρατεία εμβολιασμού και μια ισχυρή συντονισμένη πολιτική υποστήριξη, βάσει της οποίας η παραγωγή και η απασχόληση έχουν επιστρέψει κοντά στα προ-πανδημικά επίπεδα, ακόμη και με τους αντίθετους ανέμους που αντιμετωπίζει το Ηνωμένο Βασίλειο και ο κόσμος. Η χρηματοπιστωτική σταθερότητα διατηρήθηκε.»
Ακόμη η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα επισήμανε «Χαιρετίζουμε τους πυλώνες ανάπτυξης που καλύπτουν τις υποδομές, τις δεξιότητες και την καινοτομία. και στρατηγικές, για παράδειγμα Leveling Up και Net Zero. Ωστόσο, θα πρέπει να επιδιωχθούν επιλογές για περαιτέρω κλιμάκωση των προσπαθειών, υποστηριζόμενες από την αύξηση πρόσθετων εσόδων.»
Τέλος υπογράμμισε «Επιτρέψτε μου να ολοκληρώσω λέγοντας ότι παρά την ανανεωμένη αύξηση των κρουσμάτων Covid-19, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει προχωρήσει από πολλές απόψεις σε σχέση με αυτήν την περίοδο πέρυσι . Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν μια επιτυχημένη εκστρατεία εμβολιασμού -που τώρα επικεντρώνεται σε ενισχυτικά εμβόλια- τη συμφωνία Εμπορίου και Συνεργασίας που επιτεύχθηκε με την ΕΕ και μια πολύ ισχυρότερη οικονομία και αγορά εργασίας από ό,τι αναμενόταν. Πιστεύω ότι με συνεχή συνεργασία και ισχυρή αλληλεγγύη, το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να οικοδομήσει καλύτερα, δημιουργώντας μια οικονομία που είναι πιο ανθεκτική, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω