Ροή Ειδήσεων

Ανθεκτική και βιώσιμη χρηματοδότηση πλοίων

Η European Community Shipowners’ Associations – ECSA, διοργανώνει υβριδική εκδήλωση με θέμα την Ανθεκτική και Βιώσιμη Χρηματοδότηση Πλοίων στη μετάβαση της ναυτιλίας προς τη πλήρη απελευθέρωση από τον άνθρακα, στις 15 Ιουνίου 2022 και ώρα από 11:00 έως 13:00 CET (Central European Time).
Καθώς ο ναυτιλιακός τομέας προσπαθεί να απελευθερώσει τον άνθρακα, εμφανίζεται η ανάγκη για νέες και διαφοροποιημένες πηγές χρηματοδότησης και χρηματοδότησης. Ποιος θα χρηματοδοτήσει την αυριανή ναυτιλία; Πώς μπορούν το τραπεζικό ιδιωτικό κεφάλαιο και η κρατική χρηματοδότηση να ενωθούν για να προωθήσουν τη μετάβαση;
            Αυτή η εκδήλωση θα περιστραφεί γύρω από δύο κύριες συζητήσεις:
1. Βιώσιμη χρηματοδότηση και χρηματοδότηση νέων τεχνολογιών

Το πρώτο πάνελ για τη βιώσιμη χρηματοδότηση θα συζητήσει τις δυνατότητες χρηματοδότησης της καινοτομίας στη ναυτιλία και θα συζητήσει τις πιθανές δομές και τις δυνατότητες συνεργασίας.
2. Χρηματοδότηση της ναυτιλίας υπό το πρίσμα των Κανόνων Κεφαλαιακών Απαιτήσεων
Το δεύτερο πάνελ θα ασχοληθεί με τον τρόπο με τον οποίο ο νέος Κανονισμός για τις Κεφαλαιακές Απαιτήσεις θα μπορούσε να επηρεάσει τη χρηματοδότηση έργων πράσινης ναυτιλίας, καθώς και τη συνοχή του με τους Green Ratios Asset που θα καταστήσουν τον δανεισμό στη ναυτιλία πιο περιοριστικό. Οι συμμετέχοντες θα συζητήουνι επίσης πώς η EU taxonomy και άλλα πράσινα νομικά πλαίσια θα μπορούσαν να ευθυγραμμιστούν με τους νέους τραπεζικούς κανόνες, διατηρώντας παράλληλα ανθεκτική τη χρηματοδότηση των πλοίων.          Σημειώνεται πως οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και θα διαρκέσουν έως τις 3 Ιουνίου, στέλνοντας ένα email συμμετοχής, στη διεύθυνση [email protected].

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω