Ανισότητες συστήματος υγείας

Ενίσχυση του ΕΣΥ ενάντια σε κάθε είδους ανισότητα στην πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας ζητά η ΑΔΕΔΥ και ζητά να διερευνηθούν οι καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΓΕ για τις κλίνες ΜΕΘ.
Συγκεκριμένα η ΑΔΕΔΥ αναφέρει: «Με αφορμή τις καταγγελίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων (ΠΟΕΔΗΝ – ΟΕΝΓΕ) για τις ανεπάρκειες του υγειονομικού συστήματος στην αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας, επισημαίνει τα εξής:
Δυο χρόνια μετά την πανδημία βρισκόμαστε σε νέα έξαρσή της, με πολλούς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ. Τεράστιες είναι οι ευθύνες της Κυβέρνησης γιατί δεν ενίσχυσε το δημόσιο σύστημα υγείας και δεν παίρνει κανένα από τα μέτρα που διεκδικεί το υγειονομικό και συνδικαλιστικό κίνημα για να προστατέψει την υγεία των πολιτών. Αντίθετα, επιτρέπει σε συνθήκες πανδημίας το δικαίωμα στην Υγεία να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από ιδιωτικές εταιρείες. Ευθύνες έχουν και όλες οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, που δεν ενίσχυσαν το ΕΣΥ.
Σ’ αυτό το πλαίσιο είναι ακόμα πιο επιτακτικό να μην επιτρέψουμε να ενταθούν οι ανισότητες στην πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας και στις ΜΕΘ.
Οι σοβαρές καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ για όξυνση των ανισοτήτων στην πρόσβαση στο σύστημα υγείας, με επίδικο τα κρεβάτια ΜΕΘ, πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος από τη δικαιοσύνη.
Κανενός είδους ανισότητα δεν πρέπει να γίνει ανεκτή.
Ο Υπουργός Υγείας και η Κυβέρνηση αντί να απειλούν, με πρόθεση να εκφοβίσουν το συνδικαλιστικό κίνημα και να το χειραγωγήσουν, οφείλουν:
• Να συμβάλουν στην αντικειμενική διερεύνηση των συγκεκριμένων καταγγελιών και να απαντήσουν στις εύλογες απορίες που προκύπτουν από αυτές.
• Να ακυρώσουν τις περικοπές των 820 εκατομμυρίων στη δημόσια υγεία του αντιλαϊκού προϋπολογισμού του 2022 και να λάβουν αποφασιστικά μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, με την ικανοποίηση των αιτημάτων του υγειονομικού κινήματος.
Σημείωση: Ο κ. Πλεύρης είναι Υπουργός Υγείας και όχι πρόεδρος κάποιας εξεταστικής επιτροπής.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω