Ροή Ειδήσεων

Ανοικτό το Φαράγγι Σαμαριάς

Επιτρέπεται η είσοδος από τις 7 το πρωί, στο Εθνικό Δρυμό Λευκών Ορέων-Σαμαριά σε όλο το μήκος της διαδρομής του κεντρικού μονοπατιού Ξυλόσκαλο – Αγία Ρουμέλη.
Το Φαράγγι της Σαμαριάς είναι ένα μοναδικό φυσικό οικοσύστημα απαράμιλλης ομορφιάς. Η διάσχιση του είναι μια ιδιαίτερα επίπονη και πολύωρη διαδικασία. Με την ευκαιρία της έναρξης της επισκεψιμότητας του Δρυμού αλλά και της ιδιαίτερης συγκυρίας που διανύουμε, κρίνεται απαραίτητη η δημοσιοποίηση ορισμένων βασικών επισημάνσεων για την ασφάλεια του κοινού και της προστατευόμενης περιοχής.
Σημειώνεται ότι οι επισκέπτες μπορούν να περπατούν μόνο κατά μήκος του κύριου μονοπατιού και για κανένα λόγο να μην απομακρύνονται από το κεντρικό μονοπάτι. Πρέπει να συμμορφώνονται με τα διαλαμβανόμενα στον Κανονισμό λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού και το περιεχόμενο των ενημερωτικών πινακίδων, ιδιαίτερα αυτών που αναφέρονται σε πτώση λίθων. Πολύ μεγάλη προσοχή οφείλουν ο να επιδεικνύουν σχετικά με θέματα αποφυγής του κινδύνου περιστατικών πυρκαγιάς. Όσοι καπνίζουν, πρέπει να περιορίζουν το κάπνισμα αυστηρά στους χώρους ανάπαυσης.
Το Φαράγγι της Σαμαριάς αποτελεί ένα σπουδαίο μνημείο περιβαλλοντικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας και, είναι αναγκαία η διαφύλαξη και προστασία του από όλους, συλλογικά αλλά και ατομικά, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος.
Υγειονομικό Πρωτόκολλο
✓ Ενημέρωση των επισκεπτών με πληροφοριακές πινακίδες στις εισόδους (Ξυλόσκαλο και Αγία Ρουμέλη) και στους χώρους στάσης και ανάπαυσης, εντός του Φαραγγιού, για την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων και των απαιτούμενων αποστάσεων μεταξύ των επισκεπτών. Συστήνεται η τήρηση των αποστάσεων σε όλο το μήκος του μονοπατιού.
✓ Αποφυγή συνωστισμού στις εισόδους και στα εκδοτήρια εισιτηρίων. Υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες σε όλους τους χώρους.
✓ Τοποθέτηση αντισηπτικών σκευασμάτων στα εκδοτήρια εισιτηρίων και τοποθέτηση προστατευτικού διαχωριστικού στα ταμεία των εκδοτηρίων.
✓ Χρήση από τους επισκέπτες ατομικών συσκευασιών αντισηπτικών διαλυμάτων και ασφαλής χρήση αυτών για την αποφυγή κινδύνου πυρκαγιάς.
✓ Συστήνεται η επιμελής υγιεινή καθαριότητας των χεριών, ενώ η χρήση προστατευτικών γαντιών από το προσωπικό είναι προαιρετική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω