Ροή Ειδήσεων

Αντισεισμική θωράκιση Δημοσίων κτιρίων

Με επιστολή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης που υπογράφουν ο Πρόεδρος Γιάννης Κουράκης και ο Γραμματέας Γιάννης Μαλανδράκης προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα, ΘΕΤΟΥΝ το επείγον ζήτημα της αντισεισμικής θωράκισης σχολικών συγκροτημάτων και λοιπών Δημοσίων κτιριακών υποδομών και της άμεσης ένταξης τους στην πρώτη φάση του μακροσκοπικού ελέγχου του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης.
          Συγκεκριμένα η Επιστολή:
«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Η αντισεισμική θωράκιση σχολικών συγκροτημάτων και λοιπών Δημοσίων κτιριακών υποδομών, αποτελεί κρίσιμο θέμα και προτεραιότητα για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων και τους ΟΤΑ της Κρήτης.
Η χρηματοδότηση δράσεων για υποδομές που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας και προσεισμικού ελέγχου, με βάση το πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης» πρέπει να προτεραιοποιηθούν και να ενταχθούν άμεσα.
Λόγω της ιδιαιτερότητας των συνθηκών στην Κρήτη αλλά και των τελευταίων αλλεπάλληλων σεισμικών γεγονότων, παρακαλούμε να εγκριθούν στο σύνολό τους οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί από τους Δήμους της Κρήτης για την αντισεισμική προστασία των κτιρίων αλλά και την προστασία της ανθρώπινης ζωής.
Τονίζουμε ότι πρέπει να γίνει άμεσα ένταξη της πρώτης φάση του μακροσκοπικού ελέγχου, με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη πρόσκληση έχει 3 φάσεις.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω