Ροή Ειδήσεων

Απαγόρευση ρωσικών τραπεζών

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στο πλαίσιο των κυρώσεων ενάντια στην Ρωσία απαγορεύει ορισμένες ρωσικές τράπεζες από το σύστημα SWIFT.
Ειδικότερα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εισήγαγε την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022, αποφάσισε να απαγορεύσει:
• Την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών χρηματοοικονομικών μηνυμάτων, που χρησιμοποιούνται για την ανταλλαγή οικονομικών δεδομένων (SWIFT), προς τις Bank Otkritie, Novikombank, Promsvyazbank, Rossiya Bank, Sovcombank, VNESHECONOMBANK (VEB) και VTB BANK. Αυτή η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ τη δέκατη ημέρα μετά τη δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ και θα ισχύει επίσης για κάθε νομικό πρόσωπο, οντότητα ή φορέα εγκατεστημένο στη Ρωσία των οποίων τα δικαιώματα ιδιοκτησίας ανήκουν άμεσα ή έμμεσα σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% από τις προαναφερθείσες τράπεζες.
• Να επενδύει, να συμμετέχει ή να συνεισφέρει με άλλο τρόπο σε μελλοντικά έργα που συγχρηματοδοτούνται από το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων.
• Πωλούν, προμηθεύουν, μεταφέρουν ή εξάγουν τραπεζογραμμάτια σε ευρώ στη Ρωσία ή σε οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, οντότητα ή φορέα στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης και της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, ή για χρήση στη Ρωσία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω