Απαλλαγή καθηκόντων Αρχιεπισκόπου Κρήτης

Με ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης αποφάνθηκε υπέρ της απαλλαγής για λόγους υγείας, του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου από τα καθήκοντα του. Σύμφωνα με τους πανεπιστημιακούς ιατρούς που ορίσθηκαν για να γνωματεύσουν για την υγεία του, έκριναν ότι τα προβλήματα της υγείας του Αρχιεπισκόπου, είναι μη αναστρέψιμα και καθιστούν αδύνατη την εκτέλεση των καθηκόντων του.
Σημειώνεται πως η απόφαση της Συνόδου θα αποσταλεί προς έγκριση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για να ξεκινήσει η διαδικασία για την ανάδειξη του διαδόχου.
          Ειδικότερα το ανακοινωθέν της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, αναφέρει: «Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021, σε Συνοδική Συνεδρία, με μείζον θέμα Ημερήσιας Διάταξης, τη συζήτηση και λήψη Απόφασης, σχετικώς προς όσα ορίζονται στο άρθρο 39, παράγραφος 2, του Ν. 4149/1961 «Περί Καταστατικού Χάρτου της εν Κρήτῃ Ορθοδόξου Εκκλησίας», ως προς το σεπτό πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, Προέδρου της Ιεράς Επαρχιακής μας Συνόδου, εξ αιτίας των χρονίων και μη αναστρέψιμων προβλημάτων της υγείας του.
Η Ιερά Σύνοδος, λαμβάνοντας υπ᾿ όψη τις ενώπιον του Προέδρου Πρωτοδικών ένορκες πιστοποιήσεις των τριών ιατρών – Καθηγητών Πανεπιστημίου, ομόφωνα αποφαίνεται περί της απαλλαγής του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, από τα καθήκοντά του και αποστέλλει την απόφασή Της, προς έγκριση ἤ μη, προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Η Εκκλησία Κρήτης, με σεβασμό και ευγνωμοσύνη στο πρόσωπο, την προσφορά και το έργο του Σεβασμιωτάτου Προέδρου Της κ. Ειρηναίου, έλαβε ομόφωνα τη δύσκολη αυτή Απόφαση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω